foto: Shutterstock
Kas jāņem vērā, ja gatavo pildītu ķirbi?
Garšīgi
2019. gada 13. oktobris, 11:23

Kas jāņem vērā, ja gatavo pildītu ķirbi?

"100 Labi Padomi"

Pildīšanai paredzētais ķirbis ir rūpīgi jānomazgā. Ja miza ir ļoti grubuļaina, ieteicams ņemt talkā suku, ar ko izberzt rievas.

■ Ātrāk izcepas mazi porciju ķirbīši (katram ēdājam pa ķirbītim) nekā lielie pildītie ķirbji. Mazos var viegli izēst ar visu mīkstumu, savukārt lielajiem uzsvars tiek likts uz pildījumu.

■ Atkarībā no ķirbja lieluma un receptes ķirbim nogriež cepurīti vai arī pārgriež uz pusēm un ar spicu karoti iztīra sēklas ar visām šķiedrām.

■ Ķirbja iekšpusi ierīvē ar sāli un garšvielām, ja gribas spēcīgāku garšu. Pretējā gadījumā ķirbis garšos pavisam neizteiksmīgi.

■ Ķirbi var pildīt ar dārzeņiem, ar dārzeņu un siera maisījumu, ar maltu un kapātu gaļu, ar sēnēm, rīsiem, grūbām u. c. Pildījuma produkti jāsasmalcina aptuveni vienāda izmēra gabaliņos, lai izceptos/izsutinātos vienlaikus.

■ Ja ķirbi pilda ar gaļu, tad parocīgāk ir izmantot malto gaļu, jo tā ātrāk taps gatava. Ja gaļa būs sagriezta gabaliņos, var gadīties, ka tikmēr, kamēr tā izsutināsies mīksta, ķirbja apvalks izžūs un kļūs nebaudāms.

■ Jāraugās, lai pildījums nebūtu par sausu, – tad izžūs arī ķirbja sieniņas.