Noderīgi ikdienā
2019. gada 17. maijs, 07:49

Mājas tekstila mode

Karlīna Timofejeva

Ar dekoratīvām tekstilijām, kas ietver sevī gan aizkarus, gan gultasveļu, pārklājus, pledus, spilvenus un paklājus, var radīt telpā noteiktu gaisotni, kā arī viegli panākt vēlamo stilistiku.

Katru gadu Vācijas pilsētā Frankfurtē notiek tekstila gadatirgus Heimtextile, kur tiek atspoguļotas jaunākās tendences šajā nozarē. Šogad tiek radīta interjera pasaule, kurā dominē vienkārša dzīve bez sarežģījumiem. Modē jauns dzīves stils – apzināts un aprēķināts. Tekstilijās tas izpaužas kā mūsdienīgu audumu izmantošana, un tie ir lins, bieza kokvilna, stepēti audumi un – jo īpaši – samts. Aizkaru faktūra ir necaurspīdīga, blīva, garums – līdz grīdai.

Tonāli līdera pozīcijas ieņem zaļā krāsa visās iespējamās variācijās. Zaļās krāsas pustoņi no psiholoģiskā viedokļa pozitīvi ietekmē cilvēka emocionālo fonu un uzlabo garastāvokli. Taču aktuāli arī krāsu salikumi – maigi toņi ar tumšu fonu vai akcentu. No gaišajām krāsām modē bēšs, pienains, pūdertonis, ceriņkrāsas un persiku toņi, kas rada estētisku vieglumu telpā. Bet saskaņot tos vislabāk ar tumšiem toņiem – kā šokolāde, mitrs asfalts, brūns, violets, tumši zils.

Cellbes.lv atradumi

foto: Cellbes.lv

Jebkuras nozīmes telpā iederēsies ekskluzīva apdrukāta samta aizkari ar īpatnēju mirdzumu. Tiem ir skaists, smags kritums. Aizkarus stiprina tieši uz stieņa caur cilpām vai gredzeniem un knaģiem. Var uzkārt arī uz aizkaru sliedes. Speciāla lente aizmugurē palīdz viegli veidot ieloces.

foto: Cellbes.lv

Kā viegls loga akcents kalpos modīgi un viegli rullējamie aizkari dažādos pasteļtoņos, ar dekoratīvu banti, izgatavoti no kokvilnas auduma ar interesantu struktūru. Aizkariem ir tunelis augšā un lejā, tāpēc tie ir viegli uzvelkami uz aizkaru stieņa. Audumam laba gaismas caurlaidība. Derēs gan aizsardzībai pret sauli, gan vienkārši kā romantisks loga noformējums.

foto: Cellbes.lv

Cellbes.lv. Aizkari ar tuneli, no 29,95 EUR
 
Brīnišķīgi, ar košām puķēm apdrukātas kokvilnas aizkari radīs romantisku apgaismojumu un lielisku gaisotni telpā. Izgatavoti no gluda kokvilnas auduma, ar tuneli augšmalā, kas ļauj to uzvilkt uz stieņa. Starp citu, šos aizkarus var kombinēt ar tādas pašas apdrukas virtuves dvieļiem vai galdautu. Ar šo rakstu tiek piedāvāti arī galda celiņi un audums, no kura pašrocīgi var uzšūt vēlamos interjera dekorus.

foto: Cellbes.lv

Gan viesistabu, gan guļamistabu lieliski papildinās no ekskluzīva samta darināti aptumšojoši aizkari ar smagu kritumu. Tiek piedāvāti 10 dažādās modes krāsās. Daudzfunkcionāla lente mugurpusē nodrošina vairākas piekarināšanas iespējas. Komplektā tiek piedāvāti divi aizkari. Audums no 100% poliestera.

foto: Cellbes.lv

Košs un uzkrītošs akcents guļamistabā būs modernas lielziedu apdrukas gultasveļas komplekts no kokvilnas satīna ar augstas precizitātes digitālo druku. Komplektā spilvendrāna (50 x 60 cm) un segas pārvalks (150 x 210 cm) ar atvērumu apakšmalā un sānu atvērumiem augšmalās. Augstvērtīga kokvilna. Piedāvājumā melnbalta un krāsaina apdruka. Tā ir gultasveļa, kas nav jāslēpj.

foto: Cellbes.lv

Kā punktiņš uz i guļamistabā iederēsies oriģināls divguļamai gultai paredzēts stepēts, abpusēji lietojams pārklājs ar smalku rožu rakstu. Vienā pusē pārklājs ir ar sīkāku, otrā pusē – ar lielāku rožu zīmējumu. Gar malu plata dekoratīva josla. Pārklāju var kombinēt ar tāda paša dizaina spilvena pārvalku.

foto: Cellbes.lv

Eleganta kokvilnas satīna spilvendrāna ar neuzkrītošu, bet aktuālu rakstu. 50 x 60 + 3 cm spilvendrāna izgatavota no augstvērtīgas kokvilnas. Piedāvājumā arī pieskaņots segas pārvalks vienguļamajai gultai vai lielizmēra divguļamajai gultai.

foto: Cellbes.lv

Atturīgi iekārtotas guļamistabas interjeru rotās divdaļīgs vienguļamās gultas komplekts ar izteikti aktuālu apdruku. Segas pārvalks (150 x 210 cm) ar atvērumu apakšmalā un atvērumiem sānos augšpusē, spilvena pārvalks 50 x 60 cm. Izgatavots no augstvērtīgas kokvilnas.

foto: Cellbes.lv

Telpas centrālais akcents var būt šis nodilumizturīgais paklājs ar pēdējās tendencēs balstītu lielformāta ziedu apdruku. Paklājs izgatavots no poliamīda, tam ir neslīdoša apakšpuse, uzkārsuma augstums 0,5 cm. Pieejams divos izmēros – 66 x 150 un 66 x 200 cm.

foto: Cellbes.lv

Telpā ar koka grīdām vai uz terases iederēsies moderna skandināvu dizaina paklājs. Tas ir ļoti praktisks, jo piemērots novietošanai gan telpās, gan ārpusē. Lai gan atgādina kokvilnu, tas izgatavots no polipropilēna, tāpēc ir mitrumizturīgs, un to var mazgāt. Tam ir arī drenējošas īpašības, tas ātri izžūst, un koka grīda var elpot. Izmērs 140 x 200 cm.

foto: Cellbes.lv

Dīvāna vai gultas noformējumu lieliski papildinās vasarīgi hamama stila spilvena pārvalki ar skandināviskām svītrām un bārkstīm. Piedāvājumā četros dažādos krītainos toņos. Izmērs 40 x 60 + 7 cm, ar slēptu rāvējslēdzēju. Spilvenus papildinās arī pieskaņoti hamama stila galdauti un dvieļi. 100% kokvilna.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Cellbes.lv