foto: Shutterstock
Brīvdienu brokastīm: 4 lieliskas pankūku receptes
Garšīgi
2018. gada 27. decembris, 15:53

Brīvdienu brokastīm: 4 lieliskas pankūku receptes

Jauns.lv

Ziema ir īstais laiks, kad brīvdienās izbaudīt nesteidzīgas brokastis ar pankūkām. Taču pankūkas var būt tik dažādas. Un tās ir tik viegli pagatavojamas! Lai pankūku garša būtu patiešām perfekta, svarīgi ir izvēlēties īsto eļļu. Ja vēlies eļļu ar neitrālu garšu, pankūku cepšanai piemērota būs mūsu pašu rapšu eļļa, arī saulespuķu eļļa un olīveļļa. Iesakām 4 gardas pankūku receptes taviem brīvdienu rītiem.

Rūgušpiena pankūkas

Gatavošana - 50 minūtes

Sastāvdaļas
2 olas
1/2 l rūgušpiena
20 ēd. k. miltu
1 tējk. dzeramās sodas
2 ēd. k. cukura
1/2 vaniļas pāksts
rapšu eļļa PĒRLE cepšanai
sāls

Gatavošana
1. Olas uzputo ar cukuru. Pievieno rūgušpienu un miltus, šķipsniņu sāls, sodu, 1/2 vaniļas pāksts saturu, kārtīgi samaisa.

2. Noliek uz 10-15 minūtēm siltā vietā, lai uzbriest.

3. Pannā uzkarsē rapšu eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēd. k. uz vienu pankūku. Cep no abām pusēm, līdz pankūkas ir gatavas.

4. Pankūkas pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

foto: Shutterstock

Dārzeņu pankūkas ar vistu

40 minūtes, 3 porcijas

Sastāvdaļas
100 g miltu
3 olas
60 ml ūdens
400 g cāļa gaļas šašlika bez kaula
150 g svaigu kāpostu
1 liels burkāns
1 ēd. k. rīvēta svaiga ingvera
1 ķiploka daiviņa
krējums
vasabi
zaļie loki
sojas mērce
rapšu eļļa PĒRLE
sāls, pipari

Gatavošana
1. Gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā. Burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves. Kāpostu sagriež smalkos salmiņos.

2. Olas sajauc ar miltiem un ūdeni, pievieno apceptu vistas gaļu, burkānus, kāpostus, ingveru, smalki sakapātu ķiploku, pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No šīs masas cep pankūkas.

3. Mērcei krējumu sajauc ar sasmalcinātiem lokiem un vasabi.

4. Pankūkas pasniedz ar sojas un krējuma mērci.

foto: Shutterstock

Kartupeļu pankūkas zviedru stilā

60 minūtes, 6 porcijas

Sastāvdaļas
6 vidēji kartupeļi
2/3 gl. milti
1 gl. piens
1 ola
sāls, cukurs
rapšu eļļa PĒRLE
Pasniegšanai
krējums
ogas

Gatavošana
1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Kartupeļus pārliek uz dvielīša un kārtīgi nospiež sulu.

2. Nospiestus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno miltus, olu, pienu, sāli un cukuru pēc garšas un masu sablendē, līdz tā kļūst viendabīga. Mīklu noliek uz 30 minūtēm nostāvēties.

3. Cep pankūkas, apmēram 2 minūtes no katras puses. Pasniedz siltas ar krējumu un svaigām ogām.

foto: Shutterstock

Pankūkas ar biezpiena un apelsīnu pildījumu

45 minūtes, 4 porcijas

Sastāvdaļas
250 g biezpiena
180 ml piena
180 ml ūdens
1 gl miltu
3 olas
100 g sviesta
1 apelsīns
3 ēd.k. brūnā cukura
rapšu eļļa PĒRLE vai olīveļļa
1/2 tējk. vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls

Gatavošana
1. Sviestu izkausē. Olas ar dakšu vai putojamo slotiņu viegli uzputo, pievienojot šķipsniņu sāls. Olām pievieno 2 ēd.k. brūno cukuru, pielej pienu, pievieno miltus un turpina putot jau ar mikseri, lai neveidojas kunkuļi. Turpinot putot, pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukura, sviestu un ūdeni. Gatavu mīklu uz 20 min. novieto ledusskapī.

2. Pa to laiku gatavo pildījumu. Uz smalkās rīves sarīvē apelsīna miziņu. Biezpienam pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukura, 1 ēd.k. brūnā cukura, rīvētu miziņu un visu samaisa.

3. Pannu ieeļļo un kārtīgi uzkarsē. Izcep pankūkas, cep pa 1 minūtei no katras puses. Gatavas pankūkas piepilda ar biezpiena masu, sarullē un cep, līdz pankūkas kļūst zeltainas.

4. Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.

Lai labi garšo!

foto: Shutterstock

Raksts publicēts sadarbībā ar rapšu eļļu PĒRLE