foto: Pixabay.com
Gardie un veselīgie mandarīni – nemet ārā miziņas, arī tās var praktiski izmantot
Tautas medicīnas piekritēji uzskata, ka mandarīnu mizas, aplietas ar alkoholu, palīdz nostiprināt imunitāti. Protams, jāievēro pareizās proporcijas.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 15. decembris, 19:33

Gardie un veselīgie mandarīni – nemet ārā miziņas, arī tās var praktiski izmantot

Jauns.lv

Mandarīnu sezona rit pilnā sparā, un vairākums zina, ka šie augļi ir ne vien gardi, bet arī veselīgi. Taču tas ne tuvu nav viss. Ja mandarīnu miziņas līdz šim metāt ārā, tad šis raksts ir domāts tieši jums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mandarīnu miziņas patiešām ir vērts pa taisno nelidināt atkritumu kastē. Ne tikai tāpēc, ka tās var izmantot kā dabisku aromatizatoru mājās, bet arī veselības uzlabošanai.

Vai kādreiz esat mēģinājuši ielikt mandarīnu mizas tējas krūzītē?

Izmēģiniet! Tās ne vien piešķirs dzērienam labu aromātu, bet ir arī lielisks profilaktisks līdzeklis pret saaukstēšanos.

Vēl viens veids, kā gudri izmantot mandarīnu miziņas, ir pagatavot no tām novārījumu.

Šis šķidrums palīdzēs tikt vaļā no saaukstēšanās un pat no bronhīta. Tātad – 2 glāzes mandarīnu mizu aplejiet ar 2 glāzēm verdoša ūdens. Vēl 5 minūtes pavāriet miziņas. Tad noņemiet no uguns un ļaujiet šķidrumam apmēram stundu pastāvēt.

Novārījumu ieteicams dzert 15 minūtes pirms ēšanas – pa pusglāzei vismaz pāris reizes dienā.

Mandarīnu mizas uzlabo arī apetīti.

Ja jums pazudusi ēstgriba, izmēģiniet šo recepti. Pagatavojiet miziņu novārījumu pēc šajā rakstā norādītās receptes (skat. iepriekš), un katru dienu pirms ēšanas izdzeriet pa ēdamkarotei.

Mokāties ar nemitīgu stresu?

Arī šajā gadījumā palīgā nāks mandarīnu miziņas. Piepildiet vannu ar siltu ūdeni, piepiliniet ūdenim kādu šļuku mandarīnu mizu novārījuma, un kādu brīdi tajā paguliet, domājot mierīgas domas. Novārījums šajā gadījumā iedarbosies līdzīgi kā ēteriskā eļļa.

Tautas medicīnas piekritēji uzskata, ka mandarīnu mizas, aplietas ar alkoholu, palīdz nostiprināt imunitāti.

Tiesa, šajā gadījumā ir ļoti svarīgi šo uzlējumu dzert pirms ēdienreizēm – pa pāris karotēm vairākas reizes dienā. Nekādā gadījumā ne vairāk – jo tad tas vairs nebūs savienojams ar veselīgu dzīvesveidu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās