foto: Shutterstock
Vai plastmasas puķes iederas kapos? Konsultē dārza stiliste
Mēs varam noliegt mākslīgo augu lietošanu, bet kapos redzam, ka tos izmanto tik un tā.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 25. oktobris, 06:40

Vai plastmasas puķes iederas kapos? Konsultē dārza stiliste

"100 Labi Padomi"

Konsultē dārza stiliste Pārsla Ķelpe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaumes, protams, ir dažādas – kas vienam šķiet skaists vai praktiski izmantojams, otram tāds neliekas. Mēs varam noliegt mākslīgo augu lietošanu, bet kapos redzam, ka tos izmanto tik un tā. Mākslīgie augi, protams, ir liels atvieglojums kapu kopējam, un, ja tos izvēlas, es ieteiktu ievērot šādus principus.

▪ Izraugies augstas kvalitātes augus, kas veidoti maksimāli izsmalcināti un rūpīgi.

▪ Uz kapiem vēlams likt mākslīgos augus pēc iespējas dabīgākās krāsās.

▪ Ja izvēlies augus ar ziediem, skaties, lai tie būtu no dabas, nevis fantāzijas lidojums, lai tās ir rozes, neļķes, lilijas…

▪ Labi, ja vari izmantot sezonai piederīgus augus, piemēram, nelikt rudenī kapu vāzē mākslīgas tulpes! Ziemā nelikt vāzēs ziedus, bet gan augu pakaļdarinājumus: smilgas, efejas un citus vīteņus.

▪ Amerikāņi kapu vāzēs miksē dzīvos augus un mākslīgos, piemēram, īsta un mākslīga efejas kopā labi izskatās. Es pati mākslīgos augus kapos neliktu, bet, ja tomēr mēģinātu, tad izvēlētos tieši šo variantu.

Kādas kapu sveces būtu vēlams izmantot?

▪ Ņem vairākas reizes lietojamus svečturus, ko var iedurt zemē vai ierušināt smilšu virskārtā. Kad atsevišķi ieliekamie sveču vidi izdeguši, izņem tos un ieliec citus.

▪ Nereti var nopirkt arī tādus kapu svečturus ar durtiņām, tajos ievieto tējas sveces.

▪ Metāla kapu svečturus amatnieki pārdod gadatirgos.

▪ Izvēloties vienreiz lietojamās kapu sveces, kas izdeg un ir jāizmet, ņem vērā, ka šādi mēs piesārņojam vidi un pēc svecīšu vakariem kapsētās radām atkritumu kaudzi. Ja tomēr izvēlies šo variantu, labāk būtu ņemt vienas krāsas, nevis gan baltas, gan sarkanas sveces, veidojot visai raibu noformējumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās