Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!
Garšīgi
2018. gada 23. maijā, 17:49
Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā!
Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.
Sastāvdaļas
- 1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)
- karote sāls
- puskarote cukura
- dilles
- 2-3 daiviņas ķiploka
Gatavošana
- Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.
- Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.
- Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.
- Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši.
Lai labi garšo!