Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā!
foto: Shutterstock
Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!
Garšīgi

Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā!

Jauns.lv

Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)
  • karote sāls
  • puskarote cukura
  • dilles
  • 2-3 daiviņas ķiploka

Gatavošana

  • Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.
     
  • Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.
     
  • Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.
     
  • Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši.

Lai labi garšo!