Gardi kā bērnībā: mājas ābolkūka
Pazīstami produkti, maz darba. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš – kas var būt labāks par šo?!
8 gabaliņi
1 stunda 15 minūtes
5 lieli sulīgi āboli
180 g cukura
125 g kviešu miltu
125 g mannas
80-100 g sviesta, auksta
1 ēdk. vaniļas cukura
1 tējk. sodas
1/3 tējk. malta kanēļa
1.Veidni (labāk ar noņemam malām) izoderē ar cepampapīru. Ābolus nomazgā un rupji sarīvē. Bļodā iesijā miltus, sodu, vaniļas cukuru, kanēli, iemaisi cukuru mannu, un sadali četrās vienādās daļās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2.Vienu daļu sauso produktu ber veidnē, izlīdzini, rupji uzrīvē ¼ sviesta. Pa virsu liec 1/3 rīvēto ābolu. Tad atkal liec kārtu no sausajiem produktiem, uzrīvē sviestu, uzliec ābolus. Visu atkārto vēl vienu reizi. Kūku noslēdz sauso produktu maisījuma kārta, kurai pa virsu uzrīvēts sviests.
3.Liec kūku cepeškrāsnī un cep 50-55 minūtes, kamēr virsiņa kļuvusi brūni zeltaina. Atdzesē un tikai tad pasniedz.