Rieksti, kas ir kādu laiku mirkuši, kļūst vēl vērtīgāki, garšīgāki un vieglāk sagremojami.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 22. februārī, 08:31
Kāpēc riekstus pirms ēšanas ieteicams mērcēt ūdenī?
Protams, rieksti ir veselīgi, satur vērtīgas vielas un, no uztura speciālistu viedokļa, visnotaļ vajadzīgi mūsu organismam, taču – tie ir arī smags produkts, kas var radīt nopietnas veselības problēmas, it sevišķi, ja apēsti lielākā daudzumā.
Tā notiek, jo sausi, nobrieduši rieksti satur vielas, kas palēnina un aizkavē to sagremošanu. Dabā šīs vielas ir riekstiem nepieciešamas, lai tie sausā veidā saglabātos un nebojātos līdz brīdim, kad nonāks mitrumā un varēs dzīt asnus.
Kad rieksti nonāk ūdenī, tie it kā atdzīvojas un aktivizējas arī vērtīgās vielas, kas noderīgas cilvēka organismam. Rieksti, kas ir kādu laiku mirkuši, kļūst vēl vērtīgāki, garšīgāki un vieglāk sagremojami.
Ievēro!
▪ Ja nav skaidrs, cik ilgi riekstus mērcēt, var vadīties pēc principa – jo cietāki rieksti, jo ilgāks mērcēšanas laiks.
Cik ilgi mērcēt riekstus?
Riekstu veids |
Mērcēšanas ilgums |
Mandeles |
12 stundas |
Valrieksti |
8 stundas |
Ciedru rieksti |
8 stundas |
Pistācijas |
8 stundas |
Lazdu rieksti |
6 stundas |
Zemes rieksti |
2 stundas |