Kā veidot sulu kokteiļus, lai nesāpētu vēders?
Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu.
Noderīgi ikdienā

Kā veidot sulu kokteiļus, lai nesāpētu vēders?

Jauns.lv

Svaigi spiestu sulu kokteiļi ir īsts vitamīnu spridzeklis un lieliskākais veids, kā uzvarēt pavasara sagurumu. Taču ar to lietošanu jābūt uzmanīgiem - sulas ir tik spēcīgas, ka ne katra gremošanas sistēma var tos bez problēmām pārstrādāt.

* Vēders var apsāpēties balastvielu trūkuma dēļ: lai to novērstu, glāzei sulas pievieno kādu tējkaroti biezumu.

* Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu. Ja arī tas nelīdz, sablendē un sulai pievieno banānu vai avokado.

* Vari gatavot smūtijus ar jogurtu, paniņām, svaigu rūgušpienu vai saldējumu.

Uzmanīgi!

Svaigi spiesta sula vēderam ir ass, ēdienam līdzvērtīgs izaicinājums – to neiesaka lietot uzturā, ja ir kuņģa vai divpadsmit pirkstu zarnas veselības problēmas.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock