Marinēta paprika ir gan ļoti laba uzkoda pati par sevi, gan arī garšīga piedeva grilētai gaļai, zivīm, dārzeņiem.
Garšīgi
2017. gada 1. jūlijā, 10:38
Recepte: iemarinē papriku 24 stundās
Ātri marinētā paprika ir ēdama jau pēc diennakts, taču, protams, var marinēt arī ilgāk un lielāku porciju, jo arī sīpoli sanāk ļoti garšīgi. Tā ir lieliska uzkoda pati par sevi un arī garšīga piedeva grilētai gaļai, zivīm un citiem dārzeņiem.
300 g iztīrītu paprikas pākšu
1 maza iztīrīta čili pāksts
1 liels sīpols
4–5 ķiploka daiviņas
sagriezti zaļumi
Marinādei:
500 ml ūdens
2–3 ēdk. 9 % etiķa
1,5 ēdk. eļļas
1,5 ēdk. cukura
1 strīķēta ēdk. sāls
2–3 lauru lapas
2–3 krustnagliņas
1. Paprikas pākstis atkarībā no lieluma sagriez 4–6 daļās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sagriez šķēlītēs, čili pākstis – plānos gredzenos.
2. Uzvāri ūdeni kopā ar sāli, cukuru, krustnagliņām, lauru lapām un eļļu un pāris minūtes pavāri.
3. Bļodā vai burkā liec papriku, sīpolus, ķiplokus, čili un zaļumus un samaisi.
4. Aplej ar marinādi un pielej etiķi. Sakrati.
5. Uzliec slogu un uz diennakti ieliec ledusskapī.