Pieneņu medus garšos gan pievienots tējai, gan kā našķis, ēdot ar karotēm vai liekot uz maizes.
Garšīgi
2017. gada 11. maijā, 10:13
Pieneņu medus. Recepte
Lai pasteidzinātu īsta pavasara atnākšanu, dodieties kopā ar bērniem pieneņu pļavā un priecājieties par ziedošo dzelteno brīnumu. Pienenes ir ne tikai skaistas, bet arī veselīgas un ļoti gardas, kad no tām pagatavo medu.
Pieneņu pļavā dodieties rīta pusē, pirms modušās bites un savākušas nektāru. Kopīgi salasiet pilnu grozu ar pieneņu ziediem. Mājās tās noskalojiet ar remdenu ūdeni, lai tajās nebūtu mazo kukaiņu. Ielieciet tās bļodā un pievienojiet vienu, šķēlēs sagrieztu citronu. Aplejiet visu ar verdošu ūdeni un ļaujiet diennakti ievilkties.
Kad pagājusi diennakts, pienenes izkāsiet caur smalku sietu, šķidrumu lejiet katla un pievienojiet 1kg cukura. Masu vāriet uz lēnas uguns apmēram 1-2h. Kad medus kļuvis biezs, salejiet to burciņās un ļaujiet atdzist.
Bērniem tas garšos gan pievienots tējai, gan kā našķis, ēdot ar karotēm vai liekot uz maizes. Pieneņu lasīšanu padariet interesantāku, mācot bērniem uzpīt skaistu vainadziņu.
Avots: laimigamgimenem.lv