foto: Shutterstock
2 receptes, kā pagatavot ļoti garšīgu halvu
Mājās gatavota halva ir daudz gardāka par veikala ražojumiem.
Garšīgi
2017. gada 8. aprīlis, 09:54

2 receptes, kā pagatavot ļoti garšīgu halvu

"100 Labi Padomi"

Austrumu virtuves garduma halvas garša nenoliedzami atsauc atmiņā bērnību. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā 2 receptes, kā šo brīnišķīgo saldumu pagatavot mājās.

Riekstu halva

1 kg cukura
1 glāze ūdens
3 nepilnas glāzes ļoti smalki samaltu valriekstu
1,5 glāzes ļoti smalki samaltu zemesriekstu
1,5 glāzes smalki samaltu pistāciju

1. Platā, seklā katlā vāri ūdeni ar cukuru, līdz izveidojas sīrupaina konsistence.
2. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski un lēnām (aptuveni 10 minutes) pievieno valriekstus un zemesriekstus.
3. Maisījumu iepildi piemērotā traukā – tādā, kur halva veido aptuveni 2 cm biezu kārtu. Vienmērīgi pārber un pieplacini pistācijas.
4. Ļauj, lai aptuveni 10 minūtes dziest, tad sagriez mazos gabaliņos. Ja pārāk atdzisīs, tad sacietēs un būs grūti sagriezt.
 

foto: Shutterstock

Mandeļu halva

250 g mandeļu bez miziņas
½ glāzes riekstu eļļas
½ tējk. sāls
50 g sezama pastas (gatavas)
50 g medus

1. Mandeles kopā ar eļļu pildi virtuves kombainā un sastrādā biezenī. Pievieno sāli un sezama pastu.
2. Iemaisi medu. Maisījumam jābūt stingram; ja par šķidru, pievieno vēl sezama pastu.
3. Iepildi traukā ar vāku un ieliec ledusskapī, lai sacietē. Ja gribi izsmalcinātāku garšu, pirms likšanas ledusskapī iemaisi šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas.