24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu soļanku uz ugunskura.
Garšīgi
2016. gada 24. jūnijā, 09:24
Uz ugunskura vārīta soļanka. RECEPTE
Soļanka radās Pēterburgas traktieros un restorānos un to radīja taupīgie traktieru īpašnieki, kas lika lietā neapēstos produktus. Sava augstā kaloriju satura dēļ soļanka ir arī ļoti populārs pēcsvētku ēdiens, kas labi iet pie dūšas nākamajā dienā pēc ballēšanās.
Lai izvārītu zupu uz ugunskura, vajadzēs:
2 kg cūkgaļas
7 burkānus
4 sīpolus
2 kg kartupeļus
marinētus gurķus pēc garšas sajūtas
500 ml. tomātu mērces
miltus zupas iebiezināšanai
garšvielas
Pagatavošana:
Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek katlā, pārlej ar eļļu, pievieno garšvielas un cep līdz gaļa gatava.
Pievieno sīki sagrieztus sīpolus cep līdz kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno sagrieztus marinētus gurķus.
Sarīvē burkānus un liek klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautē aptuveni 15 minūtēm. Pievieno tomātu mērci, miltus. Pielej ūdeni un vāra. Pieliek sāli pēc garšas. Pievieno sagrieztus kartupeļus, vāra līdz kartupeļi mīksti. Kad zupa gatava, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Pasniedz kopā ar olīvām, krējumu un rupjmaizi.
Laimigamgimenem.lv / Foto: Shutterstock.com