Mājās gatavoti burgeri - 3 receptes gardai un sātīgai maltītei
Pašgatavotie burgeri kļūst arvien populārāki, un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē.
Garšīgi

Mājās gatavoti burgeri - 3 receptes gardai un sātīgai maltītei

Jauns.lv

Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! Piedāvājam izmēģināt trīs sātīgu burgeru receptes, ar ko mieloties šajā rudenī.

Brokastu burgers ar olu (četrām personām)

Burgeriem nepieciešams:

-4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu);

-8 ēd.k. asā kečupa;

-4 liellopa gaļas kotletes

-4 olas;

-8 šķēlītes bekona

-8 šķēlītes siera;

-4 saujas rukolas;

- tomātu un gurķu šķēlītes.

Pagatavošana:

Uzliec bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriez tos otrādi un uzliec uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasildi maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliec virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apzied ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliec uz olas. Burgers gatavs!

Burgers ar kāpostu salātiem un krāsnī ceptiem frī kartupeļiem ar ķimenēm (četrām personām)