Rudens tomāti virtuvē. Krēmzupas recepte
Zupu pasniedz bļodā, pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru. Ātri, viegli un garšīgi.
Garšīgi

Rudens tomāti virtuvē. Krēmzupas recepte

Jauns.lv

Šī ir īsta tomātu zupa, kura tev atgādinās aizejošo atvasaru. Gan zupas pamatu, gan lielāko saldumu dod tomāts. Ja tev tomāti nav tik saldi, beigās pievieno nedaudz vairāk cukura. Ātri, viegli un garšīgi. Ja nevēlies saldo krējumu, aizstāj ar pienu vai svaigu krēmsieru vai neliec neko.

Sastāvdaļas:

50 g maizes

4 ēd.k. olīveļļas

1 liels sīpols, ļoti smalki sakapāts

2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi

½ čili, sagriezts plānās šķēlēs

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Ielej pannā olīveļļu, liec iekšā maizes kubiņus, apmaisi no visām pusēm un liec cepties apmēram 10 min.

Katliņā lej eļļu, sakarsē. Klāt liec sīpolus, ķiploku, čili un sāli un uz mazas liesmas sautē apmēram 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti, bet nekādā gadījumā brūni.

Liec katlā klāt tomātus un raudeni. Uz lielas uguns maisot uzvāri, tad samazini liesmu, uzliec vāku un 10 minūtes sautē.

Noņem katlu no uguns, atdzesē 5 minūtes. Sablenderē zupu, izberz caur sietu un lej atpakaļ katlā.

Pielej saldu krējumu, balzamiko un pieliec cukuru. Pagaršo, vai nav nepieciešams vēl sāls. Uzsildi līdz pirmajam burbulim, un gatavs.

Pasniedz bļodā, zupai pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru.


Recepte un foto:

cetrassezonas.lv