Maigs rudens deserts - ābolu kārtas ar jogurta krēmu un rupjmaizi
Kas gan ir rudens bez āboliem? Kas gan ir tipisks deserts bez rīvmaizes? Jā, un arī salda krējuma. Šoreiz gan ne tik saldi, un krēms, nevis tīrs salds krējums, bet gan sajaukts ar maigu vaniļas jogurtu. Garšo labi gan tikko pagatavots, gan atvēsināts.
Sastāvdaļas:
400 g nomizotu ābolu, sagriezti kubiņos
4 ēd.k. brūna cukurniedru cukura
120 ml ūdens vai ābolu sulas
120 g rupjmaizes rīvmaizes
1 tējk. kanēļa
krēmam:
200 ml salda krējuma
2 ēd.k. brūnā cukurniedru cukura
200 g vaniļas jogurta (piem. „Bauer” vai “Bone Maman”)
Pagatavošana:
līdz daži āboli ir jau izšķīduši, daži ir vēl gabaliņos. Noņem no liesmas un noliec malā. Atdzesē.
līdz jūti rīvmaizes aromātu un tas vietām kļūst nedaudz tumšāks. Noņem no liesmas un pārber citā traukā, lai neturpina cepties. Atdzesē.
Bļodā saputo saldu krējumu ar cukuru, līdz ir stingras, bet vijīgas putas. Lēnām pa daļām iemaisi jogurtu, līdz ir gaisīgs krēms.
Trauciņos liec ābolus, tad rīvmaizi, tad krēmu, tad atkal ābolus, rīvmaizi un krēmu. Beigās uzber nedaudz rīvmaizes. Pasniedz vai arī liec ledusskapī, lai atvēsinās. Kā vēlies.
Recepte un foto:
cetrassezonas.lv