Kā pagatavot citronu miziņu uzlējumu - populāro itāļu liķieri limončello
Limončello bauda pēc sātīgas maltītes - ļoti aukstu lej "nosaldētās" mazās glāzītēs.
Garšīgi

Kā pagatavot citronu miziņu uzlējumu - populāro itāļu liķieri limončello

Jauns.lv

Iecienīto Itālijas suvenīru – limončello, citronu miziņu uzlējumu – tik tiešām vari pagatavot pats. Būtu tikai labi citroni! Dienviditālijā šim nolūkam tiek izmantoti Sorento pussalas citroni (limoni di Sorrento), kam ir īpaši bieza un aromātiska miziņa, taču Latvijas veikalos tādus diezin vai dabūsi, tāpēc izvēlies pēc iespējas lielākus, svaigākus un smaržīgākus.

Ņem vien vērā, ka labākam izskatam citrusus parasti apstrādā ar sadzīves ķīmiju, tāpēc – izvēlies bioloģiskos vai pamatīgi nomazgā un noberz ar suku!

Limončello ir klasisks didžestīvs, proti, to bauda pēc sātīgas maltītes, ļoti aukstu (lej “nosaldētās” mazās glāzītēs). Šo stipro aromātisko dzērienu izmanto arī kēksos, kūkās, cepumos, kokteiļos.

Gatavošana

750 ml pudele

10 minūtes sagatavošanai + 2 nedēļas nogatavināšanai

8 citroni

700 ml degvīna

220 g cukura

2 citronzāles stiebri

1.    Norīvē citroniem miziņu, cenšoties izvairīties no rūgtā baltuma. Salauzi citronzāles stiebrus. Visu liec lielā noslēdzamā traukā un pārlej ar degvīnu.

2.    Ieej kastrolī 350 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāri un maisot turpini vārīt 5 minūtes. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno citronmiziņu un degvīna mikslim, samaisi, nosedz ar vāku un liec, lai gatavinās. Maisi un sakrati, cik vien bieži vari.

3.    Pēc divām nedēļām limončelo nokās marlē vai blīvā sietiņā. Dzēriens nebūs tik spilgti dzeltenzaļš kā veikala produkts; drīzāk brūngani zeltains. Taču garša ir lieliska!

"100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock