Notiks Latvijā pirmais austeru čempionāts
Šo pasākumu aicināti apmeklēt arī tie, kuri vēl ne reizi nav pamēģinājuši šo delikatesi.
Garšīgi

Notiks Latvijā pirmais austeru čempionāts

Jauns.lv

Sestdien, 15.oktobrī Berga Bazārā norisināsies austeru sezonas atklāšanas svētki, kuru ietvaros tiks rīkots pirmais austeru atvēršanas čempionāts. Tajā tiks vērtēta dalībnieku spēja atvērt noteiktu austeru skaitu ātrāk un kvalitatīvāk.

Viens no pasākuma organizatoriem, kluba Fans of Oyster vadītājs Mārtiņš Reinis atzīmē, ka Latvijā austeru baudīšanas kultūra ir samērā jauna, un plašāka auditorija par to sākusi interesēties tikai pēdējo gadu laikā. “Interese par austerēm, to veidiem, garšas īpašībām un pārošanu ar dzērieniem pēdējā laikā ir ievērojami augusi. Tādēļ sadarbībā ar Berga Bazārs nolēmām  iepriecināt visus austeru cienītājus, noorganizējot viņiem īpašus svētkus.”

Pasākuma ietvaros notiks dažādas degustācijas, austeru meistarklase, konkursi un Latvijas pirmais austeru atvēršanas čempionāts. Tajā var piedalīties ikviens, kuram ir pieredze austeru atvēršanā. Īpaša žūrija vērtēs dalībnieku spēju atvērt noteiktu austeru skaitu ne tikai ātrāk, bet arī kvalitatīvāk. Savukārt pasākuma apmeklētājiem, kuri nepiedalās čempionātā, būs iespēja sacensties par balvām dažādās, ar austeru ēšanu saistītās kategorijās.

Mārtiņš Reinis aicina šo pasākumu apmeklēt arī tos, kuri vēl ne reizi nav pamēģinājuši šo delikatesi. “Attiecībā pret austeru ēšanu ir izveidojušies dažādi stereotipi, taču mana pieredze liecina, ka tieši lielākie skeptiķi pēc tam kļūst par kaismīgākajiem austeru faniem.”

Tiem, kuri joprojām baidās nogaršot austeri, jāatgādina, ka tā ir ne tikai izslavēts afrodīzijs, bet arī vērtīgs kalcija, magnija, cinka, dzelzs, A, B6, B12 un C vitamīna avots.
Tiem, kuri joprojām baidās nogaršot austeri, jāatgādina, ka tā ir ne tikai izslavēts afrodīzijs, bet arī vērtīgs kalcija, magnija, cinka, dzelzs, A, B6, B12 un C vitamīna avots.

Reinis uzsver, ka kvalitatīvai austeru baudīšanu liela nozīme ir pareizai to pasniegšanai – uz ledus, ar citronu un īpašu mērci. Būtiska ir arī atbilstoša dzērienu izvēle. Starp citu, pasākuma laikā būs iespēja izmēģināt kā austeres pārojas ar ... alu. “Mēs esam pieraduši austeres baudīt kopā ar vīnu vai šampanieti, taču tās lieliski garšo kopā arī ar atbilstošān alus šķirnēm, par ko varēs pārliecināties ikviens pasākuma apmeklētājs” atzīmē Fans of Oyster kluba vadītājs.

Tiem, kuri joprojām baidās nogaršot austeri, viņš atgādina, ka tā ir ne tikai izslavēts afrodīzijs, bet arī vērtīgs kalcija, magnija, cinka, dzelzs, A, B6,B12 un C vitamīna avots. Bez tam, austere nekonfliktē ne ar vienu diētu un tās baudot nav jāuztraucas par slaido līniju.

Austeru sezonas atklāšana sāksies 15.oktobrī plkst.14:00 un turpināsies līdz pat pusnaktij. Tā norisināsies īpašā teltī pie Berga Bazāra Dzirnavu ielas ieejas un kafejnīcā Buržujs. Pasākuma laikā viesus izklaidēs MNTHA un apmeklētājiem būs iespēja baudīt ne tikai svaigas, bet arī ceptas austeres un citus jūras produktus, kā piemēram, tepiķgliemenes, jūras ķemmītes u.tml.

Pieteikšanās un informācija par austeru čempionātu Facebook/Fans of Oyster un Facebook/Buržuja brokastis.

Karlīna Timofejeva/ Foto: Shutterstock