Pašu iemarinētas desiņas pie alus - recepte
Izvēlies ne pārāk mazas un arī ne pārāk resnas desiņas, vislabāk – sardeles. Labi, ja desiņu garumu var piemērot burkas izmēram. Marinētās desiņas lieliski garšo gan kā uzkoda pie alus, gan kā piedeva ceptiem un grilētiem kartupeļiem, krāsainam dārzeņu biezenim un pat grūbu biezputrai!
4 porcijas
20 minūtes pagatavošanai + marinēšana
16 nelielu sardelīšu
4 sīpoli
4 nelielas čili pākstis
8 ķiploka daiviņas
500 ml tumšā alus
180 ml viegla baltvīna etiķa
2 ēdk. sāls
1 ēdk. brūnā cukura
1 nepilna ēdk. smaržīgo piparu graudiņu
sinepes
200 ml ūdens
1. Sardeles iegriez gareniski tā, lai varētu ielikt pildījumu, bet aizmugure labi turētos kopā. Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Katru čili pāksti sagriez gareniski 4 daļās un iztīri sēklas. Nomizo ķiplokus un katru daiviņu pārgriez gareniski uz pusēm.
2. Iegrieztajās sardelēs iezied sinepes, ieliec pa čili un ķiploka gabaliņam.
3. Katlā ielej alu, ūdeni un etiķi, pievieno sāli, cukuru un piparus. Uzvāri un maisot turpini vārīt, līdz cukurs un sāls izkūst.
4. Liec desiņas burkās: apakšā kārto pusi sīpolu, virsū cieši liec pildītās desiņas un pārber ar atlikušajiem sīpoliem. Pārlej ar karstu marinādi.
5. Burkām uzliec vāciņus un uz 1 nedēļu ievieto ledusskapī.