Slavenības, kas visās lomās ir vienādas. TOPS
Slavenības
2014. gada 16. marts, 18:23

Slavenības, kas visās lomās ir vienādas. TOPS

Jauns.lv

Šie aktieri ir kā iestrēguši viena tipāža lomās. Arī režisori nevēlas riskēt un piedāvāt ko radikāli atšķirīgu no viņiem tik ierastā tēla.

Aktieriem daudz vieglāk ir iejusties lomā, ja viņi to spēj pieņemt „caur sevi” un saskatīt līdzīgās iezīmes ar sevi pašu. Tikai retā Holivudas zvaigzne spēj pilnībā mainīties. Iespējams, tieši tāpēc Merila Stīpa saņem „Oskarus”...

Ja spēlēsi lomu, kas ir tuvāka tev pašam, tēlojums izdosies labāks un pārliecinošāks.

Daži aktieri tik pārliecinoši nospēlējuši kādu tēlu, ka režisori vairs nevēlas izaicināt likteni un piedāvāt viņiem ko radikāli atšķirīgu no jau ierastā tēla. Šie aktieri ir kā iestrēguši viena tipāža lomās. Viņi šķiet vienādi katrā filmā, katrā TV seriālā un nereti pat intervijās atgādina personāžus, kādus tie atveido uz ekrāniem.

Arī dažai megazvaigznei vajadzētu apgūt jaunus darbības laukus un „izkāpt” no sev ierastā tēla.

Semjuels L. Džeksons

Viņš ir patīkams, draudzīgs un ar viņu viegli rast kopīgu valodu. Ne velti Džeksons ik gadus nofilmējas kādās piecās kinolentēs. Taču, lai cik dīvaini arī nebūtu, viņš lielākoties atveido personāžus, ar kādiem īstajā dzīvē jūs nebūtu laimīgi sastapties. Kā likums viņa varoņiem būs arī bagātīgs lamu vārdu krājums.

Brūss Villiss

Viņš skatītājiem vislabāk ir pazīstams ar lomām grāvējfilmās, taču atšķirībā no Arnolda Švarcenegera un Silvestra Stallones, Villisam pa spēkam ir atveidot arī lomas cita žanra filmās. Tomēr visbiežāk režisori viņam iedos kāda epohāla varoņa lomu, kurš piedevām prot gurdi runāt. Tāpat šiem personāžiem bieži vien ir saistība ar militārdarbību.

Ketrīna Heigla

Viņa sevi apliecinājusi romantiskajās komēdijās. Heiglai nav vienaldzīgo: viņu vai nu mīl, vai nīst. Ikvienam viņas tēlam piemitusi laba humora izjūta, bet vienmēr arī izvairīga attieksmes pret savu ekrāna mīļoto vai citiem personāžiem. Filmā „Viens darbiņš par naudu” viņa izmēģināja sevi citā ampluā, taču šo darbu kritiķi pārāk labi nenovērtēja.

Kristena Stjuarte

Visi zina, cik neveikla ir Kristena savās intervijās. Savādi, taču teju visas viņas ekrāna varones arī ir drūmas un tādas, kas nejūtas labi savā ādā. Daudzi no mums iemīļoja viņas tēloto neveiklo pusaudzi Bellu sāgā „Krēsla”. Taču līdzīga viņa bija arī filmā „Piedzīvojumu zeme” un „Sniegbaltīte un mednieks”. Vai viņa jebkad mācētu nospēlēt laimīgu varoni?

Zoja Dešanela

Viņas varonēm bieži vien piemīt prasme spēlēt mūzikas instrumentu ukuleli. Lielo zilo acu un īpatnējās balss dēļ Zojai dod spēlēt dīvainas meitenes. Varbūt kāds viņai varētu uzticēt bargas advokātes lomu un paskatīties, kas no tā iznāks?

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press