Vai karaliene Elizabete II gatavojas nodot troni Viljamam un Ketrīnai?
Baumo, ka Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II savā Ziemassvētku uzrunā tautai gatavojas pavēstīt, ka atdod troni mazdēlam princim Viljamam un viņa sievai hercogienei Ketrīnai.
Slavenības
2014. gada 24. novembris, 16:10

Vai karaliene Elizabete II gatavojas nodot troni Viljamam un Ketrīnai?

Jauns.lv

Anglijas karaliene Elizabete II nolēmusi doties pelnītā atpūtā un troni nodot karaļnama jaunajai paaudzei – princim Viljamam un viņa sievai hercogienei Ketrīnai. Šādu sensacionālu jaunumu pavēstījis austrāliešu izdevums „Woman’s Day Magazine”.

Žurnāla veidotāji raksta, ka Viņas Majestāte gatavojas atteikties no troņa jau pavisam drīz: karaliene par to plānojot paziņot savas tradicionālās Ziemassvētku uzrunas tautai laikā. Baumo, ka Elizabete II vēlas atdot troni jaunākiem monarhiem, jo briestot draudi viņas dzīvībai, pirmo uzbrukuma mēģinājumu novembra sākumā apsardze veiksmīgi novērsusi.

Tomēr Britu karaļnams atteicies komentēt šādus jaunumus. Britu prese, kas vienmēr modri seko līdzi notikumiem karaļnamā, šo ziņu ignorējusi un savā zemē nav tālāk izplatījusi austrāliešu žurnālā izteikto versiju. Austrāliešu izdevums „Woman’s Day Magazine” ir iknedēļas žurnāls, kurā tiek atspoguļotas jaunākas ziņas par slavenību dzīvi.

„Mēs esam dzirdējuši par šo rakstu, taču mūsu plānos neietilpst to komentēt,” norādījis Bekingemas pils oficiālais pārstāvis.

Saskaņā ar likumdošanu, tronis pienāktos nevis karalienes mazdēlam princim Viljamam, bet gan karalienes vecākajam dēlam – princim Čarlzam.

Viņas Majestātei Anglijas karalienei Elizabetei II ir 88 gadu, taču viņa aizvien uztur aktīvu dzīvesveidu un regulāri apmeklē dažādus saviesīgus pasākumus.

Tomēr pēdējo gadu laikā aizvien biežāk karalienes un viņas 93 gadus vecā vīra Edinburgas hercoga prinča Filipa oficiālos pienākumus sabiedrībā dodas pildīt viņas bērni un mazbērni, to skaitā tautā iemīļotais pāris – princis Viljams un hercogiene Ketrīna.

Apvienotās Karalistes valsts iekārta ir konstitucionāla monarhija, karaliene ir nācijas simbols, viņa valda valsti, taču to nevada. Monarha un viņa ģimenes pārstāvju pienākumos ietilpst došanās pašmāju un ārvalstu vizītēs, labdarības, kultūras un citu sabiedrisku pasākumu apmeklēšana, kā arī valstiska mēroga godalgu piešķiršana.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press