
Francūzietes viedoklis par latviešu kruasāniem šokē podkāsterus. To tu nebūsi gaidījis!

Ko franči patiesībā domā par Latvijā gatavotajiem kruasāniem? Kāda francūziete atklāja savu viedokli Latvijā dzīvojošo ārzemnieku podkāstā “The Brālēni” — un viņas atbilde nebija gluži tāda, kādu podkāsta vadītāji bija gaidījuši…
“The Brālēni” ir podkāsts, ko vada divi Latvijā dzīvojoši ārzemnieki – Jokijs un Īzijs (Yoki and Easy). Podkāsts ir pavisam nesen izveidots, un šobrīd viņu “YouTube” kanālā līdzās iepazīšanās video pieejama tikai viena pilna epizode.
Podkāsteru mērķis ir iepazīstināt latviešus ar ārzemniekiem, kuri dzīvo Latvijā, daloties ar viņu skatījumu uz dzīvi, piedzīvojumiem un dzīves mācībām. Intervijās tiek apspriestas tādas tēmas kā valodas apguve, darba meklējumi, jaunas kultūras iepazīšana un pieņemšana, un citas aizraujošas tēmas.
Pirmajā epizodē podkāsteri pie sevis aicināja Jasmīni no Francijas, kura Eiropas Solidaritātes korpusa ietvaros septiņus mēnešus dzīvo Rīgā, strādā ar jauniešu organizācijām un organizē kultūras pasākumus. Tieši viņas atklāsme podkāsterus patiesi pārsteidza.
“The Brālēni” “Instagram” kontā publicēts video tīzeris, lai ieinteresētu publiku noklausīties visu epizodi, kurā Jasmīne izsaka patīkamu komplimentu latviešu konditorejas izstrādājumiem. Īzijs viņai uzdod jautājumu: “Ja būtu kaut kas, ar ko tu varētu padalīties ar latviešiem, iemācīt vai dot viņiem no savas kultūras — kas tas būtu? Un pretēji — ko tu no Latvijas atvestu līdzi uz mājām?”
Te nu Jasmīne pārsteidza visus ar savu atbildi. “Es nevaru atbildēt, ka tie būtu kruasāni. Tāpēc, ka šeit ir ļoti daudz garšīgu kruasānu. Jūs esat ļoti labi tajā, tas ir neiedomājami” smaidot atbild Jasmīne. Jokijs tikmēr uzsver: “Un to saka francūziete!”
Turpinot izcelt šo atziņu, Jasmīne ar smaidu atzīst: “Jā, nesakiet to frančiem, bet dažkārt latviešu kruasāni ir daudz labāki nekā franču, kā arī smalkmaizītes.”
Viņa gan uzsver — dažkārt, ne vienmēr. Īzijs, manāmi pārsteigts, piebilst: “Pirmā reakcija — šoks.” Savukārt Jokijs smejoties nosaka: “Šis ir kultūršoks.” Saruna turpinās vieglā gaisotnē, un Jasmīna piemin, ka viņai no Francijas ļoti pietrūkst dažādības salāmi desu klāstā un augstas kvalitātes siera: “Francijā siers ir ļoti, ļoti labs.”