Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Viņa varēja kļūt par lielu zvaigzni! Holivudas aktrisei nācās pārtraukt aktiermākslu pēc apprecēšanās ar kulta līdera dēlu
foto: Shutterstock
Betānija Džoija Lenca.
Slavenības

Viņa varēja kļūt par lielu zvaigzni! Holivudas aktrisei nācās pārtraukt aktiermākslu pēc apprecēšanās ar kulta līdera dēlu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Aktrise Betānija Džoija Lenca kļuva par pazīstamu vārdu 2000. gadu sākumā, pateicoties galvenajai lomai seriālā "One Tree Hill". Tajā pašā laikā viņa neapzināti bija daļa no kulta, kas izpostīja viņas iespējamo karjeru Holivudā.

Viņa varēja kļūt par lielu zvaigzni! Holivudas akt...

Nesen aktrise atklāja, ka viņa šo noslēpumu bija glabājusi no sabiedrības apmēram desmit gadus. "Tas ir garš stāsts, ko pastāstīt," viņa toreiz sacīja. Ņemot vērā sabiedrības interesi, viņa nolēma uzrakstīt grāmatu par savu pieredzi, "Dinner for Vampires", kas iznāks šī mēneša beigās.

Jaunā intervijā, kas notika pirms grāmatas izdošanas, tagad 43 gadus vecā aktrise atklāja, ka visa grupa, tostarp viņas bijušais vīrs — kulta līdera dēls —, izdarīja spiedienu uz viņu, lai viņa atteiktos no aktiermākslas.

"Es biju tik dziļi iegājusi šīs grupas pakļautībā un atteikšanās no savas neatkarības… Un tas viss bija maskēts kā pakļaušanās Dievam," Lenca atklāja. "Šajā stāvoklī visa mana karjera sāka tikt filtrēta caur grupas uzskatiem, jo es vairs neuzticējos savam instinktam un nezināju, vai esmu uz pareizā ceļa vai pieņemu pareizos lēmumus."

Pateicoties televīzijas seriāla panākumiem, studijas pievērsa viņai lielu uzmanību, un Lencai pavērās vairāk aktiermākslas iespēju. "Es tiku izvēlēta Bellas lomai filmā "Skaistule un briesmonis", bet atteicos no tās pēc "Les" — kuru es identificēju kā kulta līderi savā grāmatā — stingrās padoma," viņa sacīja.

"Bija arī dažas patiešām lielas filmas, kuru sarakstā es biju, bet tad man bija jāsazinās ar savu aģentu un jāsaka: "Zini, es patiesībā nevēlos to darīt. Es nevēlos turpināt piedalīties šajās noklausīšanās. "

Lenca atklāja, ka viss bija saistīts ar kontroli. "Jo vairāk es strādāju, jo mazāk viņi mani redzēja. Jo vairāk es strādāju, jo lielāku pārliecību es ieguvu par savām spējām un radošumu," viņa atcerējās.

Viņa arī paskaidroja, ka seriāls "One Tree Hill" nebija problēma, jo kulta biedri zināja viņas atrašanās vietu, kad šova filmēšana pārsvarā notika Vilmingtā, Ziemeļkarolīnā. Viņi pazina arī aktieru un filmēšanas komandu, kas viņiem ļāva ietekmēt Lencas viedokli par tiem. Turklāt šovā viņa nesatika nevienu jaunu cilvēku, kas kulta locekļiem deva drošības sajūtu.

Šovā Lenca bija daļa no iemīļotā pāra Heilijas un Neitana. Viņu sižeta līnija ietvēra ainas, kurās viņa skūpstīja savu ekrāna vīru, Džeimsu Laffertiju. "Neviens par to neuztraucās, izņemot manu vīru," viņa sacīja par skūpstīšanos ar Laffertiju. "Viņam tas nepatika, un viņš gribēja, lai es pārtraucu aktiermākslu, lai es pārstātu skūpstīties ar citiem puišiem."

Aktrise par seriālu nopelnīja lielu naudu, taču naudu nācās dalīt ar vīru. "Es vienkārši izdarīju to, ko uzskatīju par pienākumu kā kristīga sieva, un apvienoju savus kontus," viņa paskaidroja. "Man nebija ienācis prātā, ka mani varētu izmantot. Tas bija vairāk tāds iekšējais sajūtu tests, kad sapratu: "Tas ir mans. Es esmu ļoti smagi strādājusi, lai to visu sasniegtu, un neesmu pārliecināta, ka man būtu vienkārši jāpievieno kāda cita vārds šim kontam. Bet es grasos viņu precēt, tāpēc, laikam tas ir kārtībā. ""

"Cik es sapratu grupā, vīrietim būtībā bija pēdējais vārds jebkurā jautājumā, un viņam bija galīgais lēmums. Tev patiesībā nebija atļauts viņu iztaujāt. Tu nedrīkstēji apšaubīt viņa lēmumus. Tev nebija tiesību zināt par dziļām, intīmām lietām viņa dzīvē. Viņam bija jādodas pie citiem vīriešiem, lai to apspriestu. Bet viņš bija atbildīgs par tevi, un viņam bija jāzina visas dziļākās un intīmākās lietas par tavu dzīvi. Tā man tas tika pasniegts,” stāstīja aktrise.

Tomēr Lenca ir atzinusi, ka viņas laulība nebija tikai slikta, jo viņai no šīm attiecībām ir meita.

Lenca runāja arī par intimitātes problēmām ar savu vīru, kas padarīja attiecības vēl sarežģītākas. "Es nejutu šo pievilcību. Man nekad īsti nebija vēlmes. Mēs vienkārši nebijām savstarpēji saistīti. Mēs nebijām piemēroti viens otram, un, tā kā man bija tik maza interese par seksu, man būtībā tika prasīts ievērot grafiku," viņa atklāja.

Lenca sacīja, ka vispārējais vēstījums bija: "Tev vienkārši tas ir jādara. Vienkārši dari to. Tas ir tavs pienākums, tā ir tava sievas loma. Tavas emocijas ar laiku sakārtosies, ja tu to darīsi pietiekami bieži. Ja to darīsi pietiekami ilgi, tu galu galā atradīsi veidu, kā to izbaudīt. Tu atradīsi veidu, kā justies saistītai." Šis grafiks būtībā tika izveidots viņas vīra vajadzībām.

Viņa atzina, ka katru reizi, kad viņas vīrs atgriezās pilsētā, viņai sirds sažņaudzās, un viņa dalījās ar to, kā šī trauma ietekmēja viņas citas attiecības: "Man bija tik smags PTSD no brīžiem, kad devos uz lidostu, lai viņu sagaidītu, zinot, ka man būs jāsāk šis seksa grafiks nākamajās divās vai trijās nedēļās."

"Es neuzrakstīju šo grāmatu, lai atriebtos kādam. Es vienkārši vēlējos godīgi pastāstīt patiesību par to, kas notika," sacīja aktrise.

Betānija Džoija Lenca izšķīrās no sava vīra Maikla Galleoti 2012. gadā. Viņu laulība ilga aptuveni sešus gadus.