Lapčenokam 68! Kāds ir viņa jaunības noslēpums?
Dziedātājs Viktors Lapčenoks savos 68 gados ir spēka pilns.
Slavenības
2015. gada 16. janvāris, 15:19

Lapčenokam 68! Kāds ir viņa jaunības noslēpums?

Jauns.lv

Slavenais dziedātājs Viktors Lapčenoks šodien svin savu 68. jubileju. Un viņš joprojām valdzina dāmas gan ar savu balsi, gan jauneklīgo izskatu. Kāds ir viņa jaunības eliksīra noslēpums?

“Tas jau katram cilvēkam individuāli. Galvenais – lai ir laba veselība. Un man tā turas. Tas laikam pateicoties tam, ka jaunībā nopietni nodarbojos ar sportu. Man jau vispirms bija basketbols, rokasbumba, hokejs un citi sporta veidi, bet tikai pēc tam skatuve. Svarīgi arī, kā ģimenē iet. Man ir divi dēli un meita. Paldies Dievam, ka viņiem viss kārtībā – ieguvuši labu izglītību, visiem ir darbs. Un, ja ir labi, tad nav par ko pārdzīvot, tā bojājot nervus un veselību,” žurnālam “Kas Jauns” aizvadītajā rudenī stāstīja Viktors Lapčenoks.

Viņš uzsvēra, ka vislabāk jūtoties lielajos koncertos. “Ja tajos savācas interesanti cilvēki, ar kuriem ir patīkami būt kopā, kopā kāpt uz skatuves, tad tas man dod papildus lādiņu. Man tas ir vispār svarīgi – būt uz skatuves. Tā es iegūstu to pozitīvo, ar ko dzēst visu negatīvo. Un tad ne tikai sirsniņa pukst straujāk, bet viss organisms atgūst otru elpu! Galvenais ir nestresot,” sava dzīvesprieka receptes atklāja Viktors Lapčenoks, priecājoties, ka pēdējos gados sanāk uzstāties ne tikai mazos koncertos un privātās ballītēs, bet arī lielos projektos, kā, piemēram, dzejnieka Jāņa Petera 75. jubilejas koncertos un projektā “Manai Dzimtenei”.

Savas muzikālās karjeras ziedu laikos Viktors Lapčenoks bija daudzu, jo daudzu sieviešu elks. Bet, kā ir tagad? Jo viņš joprojām, ir izskatīgs, stalts, humora pilns un galants vīrietis. “Protams, ka vairs nav tik liela uzmanība, kā agrāk. Ko tad es – ir citi, daudz jaunāki un smukāki čaļi, par kuriem meitenēm vajadzētu jūsmot,” ar smaidu atbild Viktors, piebilstot, ka tas gan nenozīmē, ka viņš pats neatskatās uz smukām meitenēm. “Ja tā apgalvotu, tad tie būtu meli.  Bet es tikai paskatos, papļāpāju, un tas arī viss. Ne vairāk. Nekādas jaunas attiecības nemeklēja. Man to nevajag. Tas viss ir cauri, pagājis etaps. Protams, jaunībā daudz dažādas lietas esmu sastrādājis - gan neprātības, gan muļķības, gan kļūdas. Bet tagad sen esmu nomierinājies un dzīvoju prātīgu dzīvi. Man jau ir kolosāla ģimene Es vispār nesaprotu, tos vecos večus, kas paņem sev par sievu tās smukās jaunās lellītes.  Skatos uz tādu veci un domāju - nu labi, tagad viņš nav tik bezcerīgs, vēl ar dakteru palīdzības turas kā vīrietis. Bet, ko viņš darīs pēc gadiem pieciem? Sakritīs kā večuks, bet meitietis uzplauks vēl vairāk. Ko tad?”, pāris mēnešus pirms savas jubilejas žurnālam “Kas jauns” atklāts bija Viktors Lapčenoks.

1976. gadā Viktors Lapčenoks duetā ar Noru Bumbieri ar Raimonda Paula dziesmu "Tava balss" ("Mēmā dziesma") uzvarēja “Mikrofona aptaujā”

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica