"Samulsu... šī sieviete nav bomzis..." Latvijas rakstnieku šokē kaimiņienes lūgums pēc palīdzības
foto: Shutterstock
Trakā pasaule

"Samulsu... šī sieviete nav bomzis..." Latvijas rakstnieku šokē kaimiņienes lūgums pēc palīdzības

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Plašu ievērību sociālajos tīklos izpelnījies rakstnieka un žurnālista Rimanta Ziedoņa "Facebook" ieraksts, kurā viņš atklājis, kā viņu līdz sirds dziļumiem satriecis kaimiņienes negaidītais lūgums pēc palīdzības.

"Samulsu... šī sieviete nav bomzis..." Latvijas ra...

"Samulsu. Man piezvanīja kāpņu telpas kaimiņiene un palūdza maizi. Es iedevu maizi un kafiju. Tā kundzīte nav bomzis, tā ir akurāta veca kundzīte. Bomži mūsu kāpņu telpā netiek, priekšā ir durvju kods . Bet es arvien vairāk sāku domāt, kas notiek Latvijas valstī? Piemēra pēc, kāpēc radio un televīzijas padomes locekļiem ir 10 000 alga? Par ko? Ko viņi vispār tur dara? Kontrolē privātus uzņēmumus? Tā ir mūsu - nodokļu maksātāju nauda," rakstīja Ziedonis.

Rakstnieka ieraksts neatstāja vienaldzīgos un pie tā izvērtās ļoti plaša diskusija par notiekošo valstī. Arī vienaldzīgo zem paziņojuma nebija - cilvēki aicināja dalīties ar līdzcilvēkiem, kā vien var, nepaiet garām otra nelaimei.

"Paldies, ka rakstāt par to! Šis klusums par notiekošo ir šausminošs. Skaidrs, ka parasts cilvēks neko daudz nevar mainīt. Bet vismaz norādīt uz absurdu var," raksta Dace. Dzintra informē: "Esmu maksājusi par zālēm un pamperiem vecām dāmām aptiekā, jo viņām nepietika naudas..." "Tikai šodien sāka aizdomāties/pamanīt? Ar gadiem paliek arvien sliktāk... Kamēr nabadzība neklauvē pie durvīm, dzīvojam savā burbulī, domājot – ja tev viss ir kārtībā, tad arī citiem. (Lai to izdarītu, tiešām jābūt aklam un kurlam, atvainojos)," kategorisks ir vēl kāds soctīkla lietotājs. "Mums Latvijā ir labas lietas, ne pārāk labas un sliktas. Slikti ir tas, ka valsts pārāk maz rūpējas par cienīgām vecumdienām, un tas ir fakts. Par to ir jārunā, un labi, ka jūs par to runājat," secina Anna. 

Bet soctīkla lietotāja Ieva Brante dalījās: "Kaimiņiem šogad ābolu raža. Saliek ābolus kastē pie sētas - citu cienastam. Tāpat vien. Vakardien biju pie pludmales. Vakara pastaigā. Turpat netālu izmestas divas lielas kukurūzas kravas. Divas milzīgas kaudzes. Izmestas. Tāpat vien."