Bēdīgi slavenā krāpniece Anna Delveja ar elektroniskās uzraudzības aproci piedalīsies šovā “Dejo ar zvaigzni”
foto: Disney/Andrew Eccles
Vācijas-Krievijas izcelsmes afēriste Anna Sorokina.
Slavenības
2024. gada 8. septembrī, 09:51

Bēdīgi slavenā krāpniece Anna Delveja ar elektroniskās uzraudzības aproci piedalīsies šovā “Dejo ar zvaigzni”

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/CNN

Bēdīgi slavenā krāpniece Anna Delveja, īstajā vārdā Anna Sorokina, piedalīsies ASV šovā “Dejo ar zvaigzni”.

Bēdīgi slavenā krāpniece Anna Delveja ar elektroni...

Vācijas un Krievijas izcelsmes afēristei Anna Sorokinai, kurai bija izdevies pārliecināt Ņujorkas augstāko sabiedrību, ka viņa ir pārtikusi bagātību mantiniece, un nozagt vairāk nekā 200 000 dolāru, 2019. gadā ASV tiesa piesprieda līdz 12 gadiem cietumā. 

Tolaik 28 gadus vecā sieviete, kurai bija izdevies pārliecināt bankas izsniegt viņai aizdevumos tūkstošiem dolāru, tika atzīta par vainīgu vairākos apsūdzību punktos, arī par zādzību lielos apmēros un pakalpojumu zādzību.

2016. un 2017.gadā viņai izdevies bez maksas ceļot privātās lidmašīnās, un viņa dzīvojusi greznās Manhetenas viesnīcās, nemaksājot rēķinus.

Lai arī Ņujorkas tiesnese Daiena Kīsela piesprieda Sorokinai no četriem līdz 12 gadiem cietumā, viņa izcieta divus gadus cietumā un vēl uz 18 mēnešiem viņu aizturēja imigrācijas iestādes par vīzas uzturēšanās termiņa pārsniegšanu.

Krievijas kravas šofera meitai piespriež 12 gadus cietumā, jo tā uzdevusies par bagātību mantinieci

Kopš 2022. gada Sorokina izcieš mājas arestu, tāpēc arī šovā viņa piedalīsies ar potītes elektroniskās uzraudzības aproci.

“Daži viņu uzskata par viltīgu krāpnieci, bet citi - par harizmātisku un ambiciozu uzņēmēju, kas izmantoja Ņujorkas sabiedrības eliti, lai atvērtu prestižu mākslas studiju,” teikts šova preses relīzē. “Viņas gadījums ir izraisījis arī diskusijas par bagātību, privilēģijām un sociālo augšupeju mūsdienu sabiedrībā. Viņas stāsts joprojām valdzina sabiedrības iztēli.”

Viņas dzīvesstāsts iedvesmojis arī “Netflix” seriālu “Inventing Anna”, par kuru Sorokinai samaksāja 320 000 ASV dolāru, taču visu naudu gan viņa nevarēja paturēt, jo Ņujorkas likums neļauj noziedzniekiem gūt peļņu no savas slavas.