Gīrs nekad nedomāja, ka filma “Jaukā sieviete” kļūs tik veiksmīga
foto: ddp / Vida Press
Kadrs no filmas "Jaukā sieviete".
Kino
2024. gada 3. septembrī, 10:17

Gīrs nekad nedomāja, ka filma “Jaukā sieviete” kļūs tik veiksmīga

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/CNN

Nedēļas nogalē, uzstājoties 81. Venēcijas kinofestivāla meistarklasē, aktieris Ričards Gīrs atcerējās savu 1990. gada hitu “Jaukā sieviete” (Pretty Woman). Viņš atzina, ka nedomāja, ka filma kļūs tik veiksmīga un, ka kāds vispār tai pievērsīs uzmanību.

Gīrs nekad nedomāja, ka filma “Jaukā sieviete” kļū...

Gīrs jokoja, ka starp viņu un aktrisi Džūliju Robertsu neesot bijusi “nekāda ķīmija” ainā, kurā viņa varonis, bagātais uzņēmējs Edvards, izģērbj Robertsas varoni Viviānu. “Acīmredzot starp šo aktieri un šo aktrisi nebija nekādas ķīmijas,” smējās Gīrs. 

Gīrs sacīja, ka, viņaprāt, viņa loma populārajā romantiskajā komēdijā bija “noziedzīgi maz uzrakstīta”. “Būtībā tas bija uzvalks un laba frizūra,” viņš teica.

Gīrs atzina, ka nedomāja, ka filma kļūs tik veiksmīga. “Tā ir ļoti maza filma ar brīnišķīgu režisoru Geriju Maršalu, bet mums bija jautri, veidojot šo mazo filmiņu. Mēs nezinājām, vai šo mazo, niecīgo filmiņu kāds vispār redzēs. Mēs domājām, ka neviens nekad nepievērsīs uzmanību šai mazajai, niecīgajai filmai,” sacīja Gīrs.

Jāatzīmē, ka Gīrs kļūdījās, jo šī romantiskā komēdija kļuva par vienu no sava laika lielākajiem kases grāvējiem.

Zvaigzne arī sacīja, ka slavenā klavierspēles aina bija improvizēta. “Gerijs man prasīja: “Ko tu dari vēlu vakarā viesnīcā?”. Un es atbildēju: “Nu, es parasti esmu reaktīvā stāvoklī, tāpēc es parasti esmu kaut kur balles zālē vai bārā, un es atrodu klavieres un spēlēju klavieres.” Mēs vienkārši improvizējām šo ainu,” viņš piebilda. “Es vienkārši sāku spēlēt kaut ko noskaņotu, kas bija šī varoņa iekšējā dzīve.”

Filma “Jaukā sieviete” vēsta par bagātnieku Edvardu Lūisu, kurš atrodas kaitīgā biznesā, un viņam ir nepieciešami eskorta pakalpojumi dažiem sociāliem notikumiem, tāpēc viņš pieņem darbā skaistu prostitūtu, kurā viņš lēnām iemīlas. Filmas kopējie ieņēmumi sastāda 463,4 miljonus ASV dolāru.