Slavenības
2024. gada 21. augustā, 06:23

VIDEO: viņsaulē aizgājušā mūziķa Muraveja bēru mielastā izskan roķīgs koncerts

Inta Mengiša

Jauns.lv

Pašmāju grupas "Keksi" dibinātājs un daudzu leģendāru muzikālu apvienību dalībnieks Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs 13. augusta priekšpusdienā tika izvadīts no Rīgas Debesbraukšanas latviešu pareizticīgo baznīcas, lai pēc tam ar bēriniekiem dotos savā pēdējā gaitā uz dzimtajām Cēsīm, kur zemes klēpī guldīts ģimenes kapos. Savukārt bēru mielastu ar roķīgu koncertu tuvinieki un kolēģi sarīkoja "FonoKlubā" Cēsīs.

VIDEO: viņsaulē aizgājušā mūziķa Muraveja bēru mie...

Kā portālam Jauns.lv atklāj tuvinieki, bēru mielastā nebija ne buljona, ne pīrādziņu. Bija zviedru galds klubā ar krāšņu koncertu, kā Sašam būtu paticis: “UN grādīgo dzērienu uz galda nebija. Daži no viesiem bija samulsuši, kā tad bez buljona un tostiem, bet bija stāsti no dzīves, atmiņas, pieredzes. Un iztikām bez organizētas glāžu cilāšanas. Ļoti labi zinu, ka Saša tur aiz mākoņa ar šo nu galīgi ir nemierā, bet šoreiz viņam nācās pieņemt mūsu noteikumus. Glāzēs bija granātābolu sula. Kas nu ļoti gribēja, varēja stiprākus dzērienus nopirkt bārā."

Atvadu laikā tika stingri pieņemts lēmums turpmāk 2. janvārī, Muraveja dzimšanas dienas datumā, turpināt viņa iedibināto tradīciju un rīkot koncertu "Muzikālais skudrupūznis". "Nu jau skatuves leģendas piemiņai,” saka Aleksandra atraitne Ieva Sircova.

Atvadas no mūziķa Aleksandra Sircova jeb Muraveja

Latvijas leģendārais mūziķis, grupas "Keksi" dibinātājs Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs 13. augusta priekšpusdienā tika izvadīts no Rīgas Debesbraukšanas latviešu pareizticīgo ...

Vēsts par to, ka 8. jūlijā 66 gadu vecumā Aleksandrs devies mūžībā, kā auksta ūdens šalts bija daudziem Muraveja talanta cienītājiem un mūziķiem, kuru vidū izcilais basģitārists bija iemantojis neizmērojamu cieņu un mīlestību. Negaidīta un sāpīga ziņa tā bija pat tiem salīdzinoši nedaudzajiem, kas zināja, ka jau pusotru gadu Aleksandrs Sircovs cīnās ar aknu ļaundabīgu audzēju un ka pēdējie daži mēneši viņam ir pavisam smagi un grūti.

Sirsnīgo un atklāto atraitnes stāstu lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!