Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Īlons Masks par mirušu nosauc savu vecāko dēlu, kurš mainījis dzimumu
foto: Michal Busko / Alamy/ Vida Press
Amerikāņu miljardieris Īlons Masks.
Slavenības

Īlons Masks par mirušu nosauc savu vecāko dēlu, kurš mainījis dzimumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Odiozais uzņēmējs Īlons Masks intervijā "Daily Wire" paziņojis, ka viņa dēlu Ksavjēru "nogalinājis woke mind vīruss", kura dēļ viņš sācis lietot pubertātes blokatorus. Šos līdzekļus uzņēmējs salīdzināja ar sterilizācijas preparātiem.

Īlons Masks par mirušu nosauc savu vecāko dēlu, ku...

Masks paziņojis, ka viņu ar viltu piespieda parakstīt dokumentu, kas ļautu dēlam Ksavjēram ievadīt pubertātes blokatorus: "Tas bija pirms es sapratu, kas notiek. Toreiz bija Covid-19, tāpēc bija liels juceklis, un man teica, ka Ksavjērs var izdarīt pašnāvību." Pēc Maska teiktā, ārsti ir izrakstījuši preparātus, argumentējot to ar pašnāvības risku, tomēr nevienu nav informējuši, ka blokatori ir līdzeklis sterilizācijai. Pēc tam, kā izteicās Masks, viņš "pazaudēja" savu dēlu Ksavjēru. "Mans dēls Ksavjērs būtībā ir miris, viņš tika nogalināts ar woke mind vīrusu," sacīja miljardieris. 2022. gadā Maska dēls Ksavjērs, kuram tobrīd bija 18 gadu, mainīja dzimumu un kļuva par Viviānu Džennu Vilsoni.

"Woke mind" (no angļu val. Wake "mosties") ir politisks termins, kas nāk no afroamerikāņu angļu valodas un iezīmē pastiprinātu uzmanību jautājumiem, kas skar sociālo, rasu un dzimumtaisnīgumu.

Pēc Maska teiktā, cilvēki, kas atbalsta un propagandē ideoloģiju par dzimuma maiņu nepilngadīgo vidū, ir noziedznieki, kuriem jāsēž cietumā.