Reperes Misijas Eliotas dziesma atskan uz Venēras
foto: TheImageDirect.com/ Vida Press
Misijas Eliotas "Out Of This World" tūre Kanādā.
Slavenības
2024. gada 17. jūlijā, 14:09

Reperes Misijas Eliotas dziesma atskan uz Venēras

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/ CBS News

NASA atskaņoja Misijas Eliotas dziesmu "The Rain (Supa Dupa Fly)" aptuveni 254 miljonu kilometru attālumā no Zemes uz Venēru, pirmdien, 15. jūlijā, paziņoja NASA.

Reperes Misijas Eliotas dziesma atskan uz Venēras...

Hip-hopa dziesmai bija nepieciešamas gandrīz 14 minūtes, lai sasniegtu savu galamērķi. Misijas Eliotas dziesma ir otrā dziesma, kas jebkad pārraidīta dziļā kosmosā, pirms tam tika atskaņota Bītlu dziesma "Across the Universe" 2008. gadā.

"Mana dziesma 'The Rain' ir oficiāli atskaņota Venērai, planētai, kas simbolizē spēku un skaistumu," sacīja Eliota mikroblogā "X". "Debesis nav griezti, tas ir tikai sākums." 

Zemāk redzams šis paziņojums:

Misijas Eliotas dziesma "The Rain" tulkojumā nozīmē lietus. NASA skaidro, ka uz Venēras patiešām līst lietus, lai gan temperatūra sasniedz 460 grādus pēc celsija, tāpēc pilieni, kas krīt no sērskābes mākoņiem, iztvaiko un nonāk “atpakaļ bezgalīgā toksiskā mākonī."

Žurnāls “Rolling Stone” ierindoja dziesmu "The Rain" savā "500 visu laiku labāko dziesmu" sarakstā 2021. gadā. 1997. gadā dziesma debitēja 3. vietā “Billboard 200”, un pirmajā nedēļā pēc dziesmas iznākšanas tika pārdoti 1290 000 dziesmas diski. 

Dziedātāja šobrīd ir savas "Out of This World" jeb ārpus šīs pasaules tūres vidū. Venēra ir viņas mīļākā planēta, ziņo NASA. "Misija ir pazīstama ar to, ka viņai patīk savos mūzikas klipos izmantot kosmosa tematiku un pielietot futūristiskus elementus, tāpēc šī sadarbība bija ļoti saskanīga,” skaidro Britnija Brauna, NASA Komunikāciju biroja Digitālo un tehnoloģiju nodaļas direktore.

NASA Reaktīvo dzinēju laboratorija Dienvidkalifornijā pārraidīja dziesmu kosmosā piektdien plkst. 10:05 pēc Klusā okeāna laika (20.05 pēc vietējā laika), saskaņā ar NASA. Ar milzīgo radio antenu palīdzību tika atskaņota dziesma Venērai. Dziesma tika pārraidīta ar gaismas ātrumu.

Lai gan Bītlu un Misijas Eliotas dziesmas ir vienīgās, kas pārraidītas dziļā kosmosā, mūzika tika nosūtīta kosmosā arī agrāk. "The Sounds of Earth" jeb zemes skaņas, mūzikas plate tika nosūtīta kosmosā ar “Voyager” 1 un 2 kosmosa kuģiem 1977. gadā kā daļa no ziņojuma, kas bija paredzēts, lai stāstītu par mūsu pasauli citplanētiešiem, skaidro NASA. Apzeltīta vara plate ir 30 cm bieza, uz tās ir ierakstītas Baha, Čaka Berija, Mocarta, Bēthovena un citu muzikantu dziesmas.