Maikla Džeksona šimpanzei jau 41 gads! Kā Bablss izskatās tagad?
Maikls Džeksons un Bablss, viesojoties Japānā.
Slavenības
2024. gada 2. jūlijs, 18:11

Maikla Džeksona šimpanzei jau 41 gads! Kā Bablss izskatās tagad?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona nāves 15. gadadienā atklājies, ka viņa kādreizējais mājas mīlulis šimpanze vārdā Bablss jau sasniedzis 41 gada slieksni un savā visnotaļ solīdajā vecumā dienas pavada dzīvnieku rezervātā.

1986. gadā pērtiķi Maiklam uzdāvināja Holivudas zvēru dresētājs. Dziedātāja dzīves laikā Bablss bija bieži redzams televīzijas šovos, filmās, mūzikas klipos un pat devās ar popzvaigzni kopā uz Japānu. Kad Bablss izauga pārāk spēcīgs, lai būtu droši viņu paturēt cilvēku tuvumā, viņš pārtrauca gaitas šovbiznesa industrijā un devās “pensijā”. 2005. gada martā Bablss sāka dzīvot Pērtiķu centrā kopā ar citām šimpanzēm no izklaides industrijas. Bablss sver 84 kilogramus un ir 137 centimetrus garš.

Džeksons turpināja būt viņa īpašnieks. Bablss bija viņa pirmais un mīļākais šimpanze, par kuru viņš rūpējās kā par dēlu. Pērtiķim bija gultiņa dziedātāja guļamistabā, tas izmantoja to pašu tualeti, ko viņa saimnieks. Pēc popzvaigznes nāves šimpanzes ikgadējo uzturēšanas maksu (30 000 ASV dolāru) turpināja segt dziedātāja īpašuma pārvaldītāji. Džeksona advokāts un ģimenes bieži ieradās apciemot popzvaigznes mīluli rezervātā.

Slavenais primāts izmitināts Cilvēkveidīgo pērtiķu centrā Voučulā. Bablss šobrīd izdzīvo savas dzīves norietu, jo vidējais mūža ilgums šimpanzēm nebrīvē ir no 50 līdz 60 gadiem. Rezervāta direktore Patija Regana žurnālistiem pastāstījusi, ka Bablsam šeit ir daudz brīvības. Viņš nododas tuneļu pētīšanai, iekārto sev migu zem koka, katru dienu guļ diendusu un pat atrod laiku zīmēšanai. Viņš darbu atļauj paņemt darbiniekiem tikai tad, kad uzskata, ka ir to pabeidzis. Bablss esot draudzīgs pret rezervāta apmeklētājiem un citiem dzīvniekiem, un apgalvots, ka pērtiķis nav izrādījis nekādu pazīmju, ka pagātnē kāds būtu slikti pret viņu izturējies. Rezervātā Bablsam tiek atskaņota arī Maikla Džeksona mūzika un videoklipi, taču viņš šķietami par to vairāk interesi neizrādot.