Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - dokumentāla filma par pašmāju sporta zvaigzni, vācu drāma un seriāls par mafiju
foto: Publicitātes
Kadrs no filmas "Skolotāju istaba".
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - dokumentāla filma par pašmāju sporta zvaigzni, vācu drāma un seriāls par mafiju

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties filmu par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku, drāmu "Skolotāju istaba" un seriālu "Maģiskā pilsēta".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - dokumentāla filma par ...

Kāda ir Patrīcija

Režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma "Patrīcija" vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku.

Stāsts par Patrīciju un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavoja meitu olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļuva par viņas spēcīgo atbalstu –, par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku. Patrīcija Eiduka ir meitene no septiņu bērnu ģimenes, daudzsološa sportiste, kura savu jaunību jau pilnībā ziedojusi sportam. Patrīcijas mērķtiecība un sportiskais progress ļauj uzskatīt viņu par fenomenu, taču vienlaikus filma ir stāsts par jaunas sievietes ceļu mūsdienu profesionālajā sportā un par atbildību, kas var izrādīties traumatiska.

Dokumentālās filmas "Patrīcija" pirmizrāde

2024. gada 19. martā kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvoja filmu studijā "Mistrus Media" veidotā režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas ...

“Veidojot filmu, es izjutu patiesu apbrīnu par Patrīcijas gribasspēku, darba spējām un visu lielo Eiduku ģimeni. Es varu teikt viennozīmīgi, ka tā ir ģimenes filma. Lai arī filma ir par  Latvijas labāko slēpotāju, būtu maldīgi domāt, ka tā ir par sportu. Filma ir par ģimenes atbalstu, mīlestību, rūpēm vienam par otru, neatlaidību un spēku turpināt pat visgrūtākajos dzīves brīžos,” tā viena no filmas režisorēm un filmas montāžas režisore Inese Kļava. Filmu "Patrīcija" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli".

Starp ideāliem un sistēmu

"Skolotāju istaba" ir vācu drāma, kas savulaik tika virzīta "Oskara" balvai.

Kad vienu no viņas skolēniem tur aizdomās par zādzību, skolotāja Karla Novaka izlemj atrisināt lietu pēc būtības. Nonākusi starp saviem ideāliem un skolu sistēmu, skolotājas rīcības sekas draud viņu salauzt. Trilleri "Skolotāju istaba" ("Das Lehrerzimmer") skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" vācu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Maģiskajā pilsētā

Seriāla "Maģiskā pilsēta" darbība norisinās 1959. gadā Maiami, Floridā neilgi pēc Kubas revolūcijas.

Stāsta centrā ir Aiks Evanss – Maiami krāšņākās viesnīcas "Miramar Playa" īpašnieks. Lai nodrošinātu viesnīcas panākumus, Evanss ir spiests noslēgt šaubīgu darījumu ar Maiami mafijas bosu Benu Daimondu. Detektīvdrāmu "Maģiskā pilsēta" ("Magic City") skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu vai angļu valodā.