Trīs foršas tematiskās skolēnu ekskursijas Rīgā
foto: Publicitātes foto / Freepik.com
Trakā pasaule
2024. gada 13. maijā, 11:57

Trīs foršas tematiskās skolēnu ekskursijas Rīgā

Reklāmas projekts

Skolēnu ekskursijas ir neatņemama skolas dzīves sastāvdaļa. Iedomājies, cik drūmi būtu, ja Tev 12 gadus no vietas būtu tikai jāmācās un jāmācās, galvu nepaceļot no grāmatām, bez iespējas teoriju pārbaudīt praksē vai apgūt zināšanas interesantākos veidos? Tieši tāpēc klases ekskursijas ir absolūts “must have”. Kurp aizbraukt, ko apskatīt, kur izkustēties Rīgas robežās? Tavai uzmanībai – 3 foršas tematiskās skolēnu ekskursijas Rīgā. Turpini lasīt un ķer idejas!

Trīs foršas tematiskās skolēnu ekskursijas Rīgā...

1. Aktīvās izklaides mīļiem – klases ekskursija uz “GUNSnLASERS”

Visaptverošas aktīvās izklaides skolēnu ekskursijas piedāvā “GUNSnLASERS” – 3 izklaides parki (Šampēterī, Juglā un Mežaparkā), 5 aktivitāšu opcijas un neierobežots daudzums pozitīvu emociju. Ko šeit var darīt? Uzzini turpinājumā!

Peintbols

Katram ir kāds klases biedrs, kuram reiz gribētos kārtīgi “sadot” par kādu joku, ko viņš reiz izspēlējis. Peintbols skolēnu ekskursijas ietvaros ir “legāls” un jautrs veids, kā to izdarīt tā, ka labi paliks atmiņā.

Un nē, runa nav par pamatīgiem zilumiem, jo “GUNSnLASERS” peintbola ieroču šaušanas spēku ir iespējams noregulēt tā, lai zilumi nepaliktu nemaz. Runa ir par burtiski košām atmiņām, kad, klases ekskursijas ietvaros izspēlējot dažādus peintbola stratēģiskos scenārijus, jūs varēsiet izsmieties, iztrakoties un “atzīmēties”, apšaudot pretinieku komandu ar bumbiņām, kas pildītas ar košām krāsām.

Airsofts

Klases biedru vidū kāds ir “nopelnījies”, nav iebildumu pret jūtamiem trāpījumiem un kādu zilumu, bet skolēnu ekskursijas laikā negribas smērēties ar krāsām? Nulle problēmu – “grēkāzim” labi “sadot” varēs arī spēlējot airsoftu jeb straikbolu. Tiesa, šāda klases ekskursija būs piemērota tikai vidusskolēniem, jo Latvijā airsoftu drīkst spēlēt no 16 gadu vecuma.

Vidusskolas jauniešiem šāda klases ekskursija ļaus:

  • attīstīt stratēģisko domāšanu;
  • trenēt spēju izveidot taktiku, rīcības plānu;
  • domāt soli uz priekšu;
  • veidot un stiprināt komandas garu un saliedētību;
  • veicināt uzticēšanos un paļaušanos uz “kolēģiem” un trenēt pašiem savu uzticamību;
  • trenēt redzi un uzmanību;
  • kārtīgi izkustināt ķermeni, spēles laukumā skrienot, lecot, rāpjoties un pārvietojoties visos citos iespējamajos un vajadzīgajos veidos, lai nodrošinātu savas komandas uzvaru mačā.

Un, protams, neatņemams ieguvums no šīs skolēnu ekskursijas aktivitātes ir lielisks garastāvoklis, pateicoties laimes hormoniem, kas izdalās fizisko aktivitāšu, laika labā kompānijā, azarta un uzvaras rezultātā.

foto: Publicitātes foto / GUNSnLASERS.lv

Lāzertags

Neviens nav “nopelnījies”, nevienam negribas “sadot”, bet gribas vienkārši ar draugiem pašaudīties un uzspēlēt kariņu bez zilumiem, ķēpāšanās un smagām ieroču replikām kā tas ir airsoftā? Ideāls risinājums ir lāzertags. Šāda klases ekskursija ir piemērota ne tikai vidusskolēniem un 5. – 9. klasei, bet arī sākumskolas un pat bērnu dārza audzēkņiem, jo lāzertagu ir iespējams spēlēt pat no 4 gadu vecuma. Kāpēc? Tāpēc, ka lāzertags neatstāj nekādas pēdas – par to, ka spēlētājam ir trāpīts, viņš uzzinās no skaņas signāla un vieglas vibrācijas, ko rada aprīkojuma sensori, un no tā, ka viņa ierocis izslēdzas.

Turklāt ieroča izslēgšanās līdz absolūtam minimumam samazina krāpšanās iespējamību spēles laikā. Bet skolēnu ekskursijas dalībniekiem nav jābēdā, ka spēle ir beigusies, nebūt nē! Atliek vien aizskriet uz noteiktu vietu savā bāzē, kur ierocis atkal ieslēgsies, spēlētājs būs “atdzīvojies”, varēs turpināt dalību mačā un klases ekskursija turpināsies tikpat labā noskaņojumā.

Ieguvumi ir tie paši, ko sniedz airsoft, plus fakts, ka trāpījumi ir nesāpīgi un neatstāj uz ķermeņa nekādas pēdas.

Elektrokartingi

Nepatīk šaudīties, bet klases ekskursijas ietvaros gribas izjust asas sajūtas, aizraujošas emocijas un veselīgu adrenalīna pieplūdumu, vienlaikus atrodoties pavisam drošā vidē ar teju 0% savainojuma risku? Elektrokartingi ir labākā izvēle! Turklāt, līdzīgi kā lāzertags, arī izbraucieni ar elektrokartingiem ir lieliska klases ekskursija, jo pie stūres droši var sēsties visu vecumu pārstāvji, galvenais, lai klases ekskursijas dalībnieks ir sasniedzis vismaz 1,20 m garumu (šis ir minimālais braucēja garums, jo īsākiem cilvēkiem nebūs iespējams ērti un droši sēdēt kartinga sēdeklī un reizē aizsniegt stūri un pedāļus.)

Kas jāņem vērā?

  1. Ar elektrokartingu skolēnu ekskursijas laikā droši var braukt arī tie, kas nekad mūžā pie stūres nav sēdējuši, jo šiem braucamrīkiem ir iespējams koriģēt maksimālā sasniedzamā ātruma limitus, lai tie atbilstu katra stūrmaņa pieredzei un prasmēm.
  2. Pieaugušie, kas jau sasnieguši 18 gadu vecumu, ar elektrokartingiem drīkst braukt tikai “skaidrā”.

Uzmanības, plānošanas un fiziskā ķermeņa treniņš vēl nekad nav bijis tik jautrs un aizraujošs!

foto: Publicitātes foto / GUNSnLASERS.lv

VR room Riga

Skolēnu ekskursijas laikā “GUNSnLASERS” Juglas izklaides parkā sev piemērotu aktivitāti atradīs arī tie, kam nepatīk vizināties un šaudīties realitātē, bet sirdij tuvas ir datorspēles un virtuālā realitāte, jo tieši šeit atrodas “GUNSnLASERS” virtuālās realitātes istaba “VR room Riga”. Šeit klases ekskursija būs izdevusies ikvienam, jo piedāvājumā pieejamas vairāk nekā 10 dažādas virtuālās realitātes spēles, tostarp:

  • pasaulē populārā “Beat Saber”, kur ar virtuālu gaismas zobenu jāšķeļ mūzikas ritmu atainojoši bloki;
  • “Arizona Sunshine”, kur zombiju tēmas fanātiem pirmās personas spēlē būs iespēja iejusties, kā tas ir – nonākt zombiju apokalipsē un cīnīties par izdzīvošanu;
  • “The Room VR: A Dark Matter” – izlaušanās jeb “escape room” entuziastiem piemērota spēle;
  • “Carve Snowboarding” ziemas sporta cienītājiem, kur skolēnu ekskursijas laikā pat karstā maija dienā būs iespēja veldzēties sniegotos kalnos;
  • “Bogo” absolūtiem miera mikām, kas vienkārši vēlas atpūsties un izmēģināt, kā tas ir – būt par mājdzīvnieka saimnieku, un daudzas citas spēles.

Vairāk info par pieejamajām spēlēm un to aprakstus vari izlasīt šeit.

Ņem vērā – virtuālās realitātes brilles daļai cilvēku var radīt reiboņus un diskomfortu, jo smadzenes apjūk – acis rāda, ka notiek kustība, bet vestibulārais aparāts saka, ka ķermenis stāv uz vietas. Tomēr tas nav nekas tik traks - vizinoties ar karuseļiem reibst vairāk.

2. Klases ekskursija auto fanātiem

No aktīvās izklaides pie mazliet mierīgākām nodarbēm, kas var lieti noderēt un patikt tiem, kas apgūst auto mehānikas zināšanas un prasmes. Kā pirmais pieturas punkts šīs klases ekskursijas ietvaros noteikti ir jāizvēlas motormuzejs.

Rīgas Motormuzejs

Dibināts 1989. gadā, Rīgas Motormuzejs ir lielākais seno automašīnu muzejs Baltijā. Tajā zinošs gids skolēnu ekskursijas dalībniekus izvedīs cauri auto vēsturei, sākot ar riteni, beidzot ar kulta automobiļiem un motocikliem. Vienaldzīgo nebūs – mašīnas šeit apskatāmas kuplā skaitā un izcilā stāvoklī.

Retro auto muzejs

Loģisks nākamais solis pēc tam, kad klases ekskursija ir izvedusi cauri auto tapšanas vēsturei, ir aplūkot retro automašīnas un iepazīties ar restaurācijas procesu un knifiņiem. Šādu iespēju sniedz Retro auto muzejs. Turklāt šī klases ekskursijas daļa parādīs ne tikai mašīnas, bet arī motociklus un velosipēdus, no kuriem daļa ir tepat, Latvijā, ražotas vēstures liecības, ko, iespējams, kādreiz būsi manījis vectēva pagalmā.

foto: Publicitātes foto / Pexels.com

Auto salona vizīte

Labākais, foršākais un interesantākais veids, kā klases ekskursija varētu noslēgties, ir atgriešanās mūsdienās, apmeklējot kādu no Rīgas auto saloniem. Šajā daļā būs iespēja ne tikai apskatīties un aptaustīt modernus, mūsdienīgus auto no visām pusēm, bet arī iepazīties ar auto salona biznesa pusi, veicinot audzēkņu izpratni par šo darba jomu gan no praktiskā, gan “papīru” skatu punkta.

3. Īstens baudījums dabas mīļiem

Klases ekskursija, bioloģijas stunda un sporta nodarbība – trīs vienā? Kāpēc gan ne! Dabas mīļu tematiskā klases ekskursija ir lielisks veids, kā izkustināt skolas solos un pie telefoniem iesēdējušos jauniešus.

Latvijas nacionālais dabas muzejs

Obligāts un neatņemams pieturas punkts un izcils klases ekskursijas sākuma punkts ir Latvijas dabas muzejs pašā Rīgas centrā. Šeit dažādās ekspozīcijās iespējams iepazīties gan ar augiem, gan kukaiņiem, gan sēnēm, dzīvniekiem, iežiem, ūdens iemītniekiem un tik daudzām citām ikdienā biežāk un retāk sastopamām būtnēm un lietām. Pieejamas gan vienkārši ekskursijas, gan mācību (muzejpedagoģiskās) ekskursijas.

Latvijas Universitātes botāniskais dārzs

Pēc tam, kad izpētītas dabas muzeja nedzīvās ekspozīcijas, klases ekskursija jāpārceļ uz dzīvām ekspozīcijām – LU botānisko dārzu. Arī šeit iespējams gan vienkārši doties pastaigā un pašam savā nodabā izpētīt dzīvos augus dārza kolekcijā, gan arī izmantot mācību ekskursijas pakalpojumu, kur pa botānisko dārzu ar aizraujošiem stāstiem un interesantiem uzdevumiem izvedīs kāds no LU zinātniekiem augu jomā.

Piedzīvojumi Rīgas apkaimes dabas takās

Un visbeidzot, kad skolēnu ekskursijas ietvaros augi un kukaiņi iepazīti speciālistu pavadībā, laiks tos pašiem izpētīt brīvā dabā. Rīgā un tās apkaimē esošās dabas takas ir labākais veids, kā to izdarīt. Turklāt iespēju, no kā izvēlēties, ir bezgala daudz:

  • dabas liegums “Krēmeri”;
  • izziņas taka Daugavgrīvā;
  • Langas taka;
  • dabas liegums “Vecdaugava”;
  • Mangaļsalas pastaigu taka;
  • Mangaļsalas pludmale un mols un daudzas citas.

Atliek vien izlemt, cik kilometrus kopā ar klasi vēlies noiet, un, aiziet, piedzīvojumos!

foto: Publicitātes foto / Redzet.lv / Aivars Gulbis

Daudzpusīga klases ekskursija – trāpīts desmitniekā

Kāpēc gan neapvienot interesanto ar izzinošo un aktīvi izklaidējošo? Izveido aizraujošu klases ekskursijas maršrutu, iekļaujot pieturas punktus un apskates objektus no katras no minētajām tematiskajām ekskursijām, un trāpi desmitniekā ar neaizmirstamu un vērtīgu skolas izbraucienu!

Ja skolēnu ekskursijas ietvaros vēlies apmeklēt kādu no “GUNSnLASERS” izklaides parkiem Juglā, Šampēterī vai Mežaparkā, piesaki savu vizīti, rakstot info@gunsnlasers.lv vai zvanot +371 2727 4646! Ienāc te un aplūko, vai šobrīd spēkā ir kāds izdevīgs skolēnu ekskursijas piedāvājums!