Pēc Dona koncerta fanes stāv rindā pēc autogrāfiem. FOTO
Dons ar patiesām emocijām atklāj koncertsēriju „Sibīrija”.
Slavenības
2015. gada 14. februāris, 12:48

Pēc Dona koncerta fanes stāv rindā pēc autogrāfiem. FOTO

Jauns.lv

Tiekot pie Dona autogrāfa uz rokas, kāda meitene paziņoja, ka nu nemazgāsies veselu nedēļu! Savukārt Dons pēc uzstāšanās bija tik saviļņots, ka atzina – naktī atkal nespēs aizmigt, un par koncertu domās vismaz līdz pieciem rītā.

Piektdienas vakarā koncertzālē „Palladium” izskanēja Dona piektā solo albuma „Sibīrija” prezentācijas koncerts. Dons pēc uzstāšanās portālam kasjauns.lv teica: „Pirmais koncerts ir pagājis. Ir ļoti sirsnīgs un siltas emocijas. Prieks!”

Jau krietnu laiku pirms koncerta sākuma uz koncertzāli ieradās vairāki simti cilvēku, no kuriem lielākā daļa bija daiļā dzimuma pārstāves. Pacilātā noskaņojumā, sapucējušās meitenes ar nepacietību gaidīja Dona uzstāšanos. Starp koncerta apmeklētājiem netrūka arī bērni un pat stiprā dzimuma pārstāvji. Pirms koncerta ikviens varēja iegādāties gan mūziķa jauno albumu „Sibīrija”, gan iepriekšējos albumus un apdrukātus krekliņus ar uzrakstu „Dons”.

Mūziķis uz „Palladium” skatuves tika sagaidīts ar skaļām ovācijām. Pēc dažām izskanējušām dziesmām Dons sirsnīgā un svinīguma pilnā balsī uzrunāja publiku: „Paldies, ka esat atnākuši. Man šodien svētki! Un kopā ar jums mēs sveicam albuma „Sibīrija” iznākšanu. Patiešām ir ļoti sirsnīgi redzēt jūs visus šeit. Pirms četrpadsmit gadiem es stāvēju uz Jūrmalas šosejas un stopēju mašīnas, lai aizbrauktu uz Brocēniem, un tad tapa pirmā dziesma. Pirmā dziesma - „Ja es būtu vējš”. Spēlējot šo dziesmu mājās, es sapņoju par šo brīdi. Paldies jums, ka jūs esat piepildījuši šo sapni. Paldies!” Pēc uzrunas Dons izpildīja dziesmu „Ja es būtu vējš.”

 

Pēc vērienīgā koncerta Dons ar skaļām ovācijām tika sagaidīts uz tikšanos ar kvēlākajām fanēm. Mūziķim tika lūgti autogrāfi un kopbildes.

Koncertā ne brīdi nerima ovācijas. Fani gan dziedāja līdzi Dona dziesmām, gan filmēja un fotografēja koncertu ar viedtālruņiem. Koncertā izskanēja jau mūziķa zināmās dziesmas no iepriekšējā albuma „Varanasi”, gan citas iemīļotas dziesmas, kā arī dziesmas no jaunā albuma „Sibīrija”.

Kad koncerts tuvojās izskaņai, Donam uz skatuves tika pasniegti ne tikai ziedi, bet arī dāvanas. Kāda kvēla pielūdzēja mūziķim dāvāja rozi un aizlīmētu aploksni. Koncerta izskaņā fani bija uzstājīgi, un, rībinot kājas un saucot Donu uz skatuves atpakaļ, kliedza: „Atkārtot! Atkārtot!” Pēc mirkļa Dons atgriezās un nodziedāja vēl pāris iemīļotās dziesmas un sirsnīgi pateicās koncerta apmeklētājiem.

Pēc vērienīgā koncerta, kad lielākais pūlis izklīda, „Palladium” koncertzālē Donu gaidīja viņa kvēlākās fanes. Meitenes krietnu laika sprīdi pacietīgi stāvēja pie skatuves, cerot savā īpašumā iegūt Dona autogrāfu un nofotografēties kopā ar iemīļoto mūziķi. Un viņu pacietība tika atalgota -ar skaļām ovācijām sagaidīts, divu brašu apsargu klātbūtnē, Dons pie īpaši novietota galdiņa sāka sniegt autogrāfus. Rindā sastājās krietns pulks daiļā dzimuma pārstāvju. Kāda autogrāfu vēlējās saņemt uz koncertā iegādātā jaunā albuma vāciņa, kāda uz savas ieejas biļetes, taču cita draudzenei lepojās par Dona autogrāfa iegūšanas uz vienkāršas papīra salvetes. Kāda jauniete lūdza Donam parakstīties uz rokas, un pēc autogrāfa iegūšanas dikti priecājās, sakot, ka nemazgāsies veselu nedēļu!

Jāatzīst, ka Dons ir mākslinieks ar lielu pacietību un ciena savus fanus. Neskatoties uz to, ka rinda ar fanēm pēc autogrāfiem bija iespaidīga, viņš neatteicās ne nofotografēties, ne sniegt autogrāfus pašam pēdējam gaidītājam.

Dona pirmais koncerts „Sibīrija”, „Palladium” koncertzālē

Dona pirmais koncerts „Sibīrija”, „Palladium” koncertzālē 2015. gada 13. februārī.

gallery icon
53

Dons sniedz autogrāfus savām lielākajām fanēm pēc koncerta

Dons sniedz autogrāfus savām lielākajām fanēm pēc koncerta „Palladium” koncertzālē 2015. gada 13. februārī.

gallery icon
19

Medus pods

Dons - Pašā ielas galā

 

Kasjauns.lv/foto: Anete Janševica