Slavenības
2024. gada 27. februāris, 23:53

Hiphopa leģendas slepkavības lietā notiesā viņa krustdēlu un bērnības draugu

Jauns.lv

Pasaulslavenās hiphopa grupas “Run-DMC” līdera Džema Māstera Džeja slepkavības lietā otrdien par vainīgiem atzīti divi viņam tuvi cilvēki — krustdēls un bērnības draugs.

40 gadus vecais Karls Džordans juniors un 59 gadus vecais Ronalds Vašingtons Ņujorkas tiesā atzīti par vainīgiem 37 gadus vecā Džema Māstera Džeja jeb īstajā vārdā Džeisona Maizela slepkavībā 2002. gada 30. oktobrī. Mūziķis tika nošauts paša ierakstu studijā pēc tam, kad slepkavas bija izslēgti no narkotiku darījuma gandrīz 200 000 dolāru vērtībā, paziņoja prokuratūra.

Džordanam un Vašingtonam draud vismaz 20 gadu ieslodzījums.

1983. gadā dibinātā “Run-DMC” bija ietekmīga hophopa grupa, kas astoņdesmitajos gados kļuva slavena ar tādiem hitiem kā “It's Tricky”, “It's Like That” un sadarbībā ar roka veterāniem “Aerosmith” ierakstīto “Walk This Way”. Kad grupas popularitāte izplēnēja, Džems Māsters Džejs pievērsās kokaīna kontrabandai.

2004. gadā žurnāls "Rolling Stone" ierindoja "Run-DMC" 48. vietā 100 visu laiku izcilāko izpildītāju sarakstā, bet 2007. gadā MTV to atzina par visu laiku izcilāko hiphopa grupu. 2009. gadā tā kļuva par otro hiphopa grupu pēc "Grandmaster Flash & the Furious Five", kas tika iekļauta Rokenrola Slavas zālē, 2016. gadā grupa saņēma "Grammy" balvu par mūzikas sasniegumiem dzīves laikā, savukārt 2018. gadā tās 1986. gada albumu "Raising Hell" ASV Kongresa bibliotēka iekļāva Nacionālajā audioierakstu reģistrā kā "kulturāli, vēsturiski vai mākslinieciski nozīmīgu" ierakstu.