foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
"Tas vilciens jau ir aizgājis," - Ilona Balode uz skatuves atgriezties necer
Ilona ar dēlu Bārtu.
Slavenības
2024. gada 3. februāris, 06:34

"Tas vilciens jau ir aizgājis," - Ilona Balode uz skatuves atgriezties necer

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja, aktrise un rakstniece Ilona Balode-Ūdre vairs nav saviesīgu aktivitāšu cienītāja, tā vietā viņa dod priekšroku mājas dzīvei, rūpēm par vīru mūziķi Rolandu Balodi-Ūdri un dēla Bārta audzināšanai. Zēns pērn rudenī uzsāka skolas gaitas, kā arī mūzikas skolā apgūst bungu spēli.

Vaicāta, ar ko šobrīd nodarbojas, Ilona sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj, ka 2023. gadu pavadījusi, viesojoties dažādās Latvijas bibliotēkās un kultūras namos un prezentējot savu jaunāko grāmatu "Ielu muzikantu piezīmes", kuru rakstīja septiņus gadus.

Ilonas Balodes grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki "Aleponijā"

2023. gada 24. janvāra vakarā bohēmiskajā "Aleponijā" tika atzīmēti Ilonas Balodes otrās grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki.

gallery icon

Pavisam neliela loma Balodei bija nesen dienasgaismu ieraudzījušajā Elzas Gaujas filmā "Pastkarte no Romas". Taču Ilona teic, ka aktrises karjera ir noslēgusies un uz teātra skatuves viņa vairs neatgriezīsies. “No 2009. gada neesmu bijusi uz teātra skatuves. Tagad tas vilciens jau ir aizgājis, nu jau mana dzīve ir citur aizbraukusi,” viņa nosaka.

Filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde

2024. gada 11. janvārī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", notika režisores Elzas Gaujas filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde.

gallery icon

Ģimene no Ventspils pārcēlusies uz dzīvi Rīgā, Bolderājā. Pirms pāris gadiem Rolands Balodis-Ūdris saņēma sāpju naudu par baiso avāriju, līdzekļi tika ieguldīti, iegādājoties ģimenei lauku īpašumu Bebrenes pagastā. “Mēģinām atjaunot jau esošo guļbaļķu māju. Pa vasarām pārceļamies uz Bebreni – ar dēlu, viņa tēti, suni un četriem kaķiem,” stāsta dziedātāja. Ikviens, kas vēlas atbalstīt mūziķi Rolandu Balodi-Ūdri, kas kopš smagās avārijas ir invalīds un pilnībā atrodas sievas aprūpē, to var izdarīt fonda "Līdzskaņa" mājaslapā, kurā norādītas visas darbības, lai veiktu ziedojumu.

No saviesīgām aktivitātēm un pasākumu apmeklēšanas Ilona beidzamā laikā atturoties: “Laikam vecums tāds, ka gribas mierīgāk dzīvot. Vairāk vēlos laukos pa puķu dobēm rušināties nekā kaut kur doties.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ilona Balode-Ūdre ar dēlu Bārtu.

Ilonas un Rolanda dēls Bārts pērn uzsāka skolas gaitas. No Bolderājas viņš mēro ceļu uz skolu Iļģuciemā. “Skolā iet labi. Dēls mums ir patstāvīgs, un man nav jāpārbauda, vai viņš ir vai nav izmācījies. Bārts visu izdara pats, turklāt pirmajā klasē jau vēl nav tik daudz mājasdarbu. Un vēl viņam ir mūzikas skola Bolderājā. Nezinu, vai dēls kļūs par mūziķi, bet pagaidām viņš mācās un viņam patīk spēlēt bungas. Es Bārtu nespiežu to darīt, lai viņš darbojas ar to, kas pašam tīk,” tā Balode-Ūdre.

Balode un Ūdris "Zelta mikrofona" balvu pasniegšanas ceremonijā

Ilona Balode-Ūdre un Rolands Ūdris-Balodis ar dēlu Bārtu "Zelta mikrofona" balvu pasniegšanas ceremonijā.

gallery icon