Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 12. janvāris, 06:36

Sveicam gaviļnieku! Šodien savu 88. jubileju svin Raimonds Pauls

Jauns.lv

Savu 88. dzimšanas dienu šodien atzīmē komponists Raimonds Pauls - pēc vairāk nekā sešām desmitgadēm pirmo bez savas mīļotās sievas Lanas, kas pērn augustā aizgāja viņsaulē.

2023. gada 4. augusta rīts pienāca ar ļoti skumju vēsti - 84 gadu vecumā mūžībā devusies komponista Raimonda Paula dzīvesbiedre Lana. Laulībā viņi pavadījuši vairāk nekā 60 gadus, un maestro ne reizi vien uzsvēris, ka tieši sievas dzīvesgudrība bijusi viņu apbrīnojami ilgās kopdzīves pamatā.

Dienā, kad uzzinājām par Lanas Paulas aiziešanu viņsaulē, Raimondam Paulam bija paredzēt uzstāšanās Dzintaru koncertzālē kopā ar "Sinfonietta Rīga". Lai arī sākotnēji izskanēja ziņas, kas tas tikšot atcelts, koncerts tomēr notika. Koncertprogrammā "Dziesmas bez vārdiem", maestro bija uz skatuves pie klavierēm. Tovakar skatītāji atzina, ka šis bijis pavisam īpašs, emocionāls koncerts, kurā varēja just, ka Raimonds Pauls to veltīja mūžībā aizgājušajai dzīvesbiedrei un gaisā virmojusi pat šķietama Lanas klātbūtne...

Raimonda Paula koncerts "Dziesma bez vārdiem"

gallery icon

Arī visu turpmāko laiku līdz gada beigām Pauls pavadīja gana aktīvi, nevairoties no sabiedriskās dzīves un uzstāšanās, šķiet - tieši iespēja būt kopā ar draugiem, kolēģiem, domubiedriem, dzirdēt skatītāju aplausus un izjust nermistošo mīlestību ļauj viņam tikt pāri sāpīgajam zaudējumam. Nu jau Raimonds Pauls atsācis jokot, pat pēc garām darba stundām moži žonglē spieķi un mājās no muzicēšanas mēdz pārrasties ap pusnakti.

Komponists atzīst, ka kopš sievas došanās mūžībā ik uz soļa izjūt atbalstu, uzmundrinājumu un centienus viņa ikdienu padarīt jaukāku. “Jā, cilvēki ir ļoti uzmanīgi un sirsnīgi. Paldies par to!”

81 spilgts mirklis Maestro Raimonda Paula dzīvē

gallery icon

Paula kunga stilā gan nav sevi žēlot un taupīt. Gluži pretēji – viņš enerģiski turpina kustēties un darīt. Neraugoties uz sniegotajiem laikapstākļiem un slidenajām, nelīdzenajām ietvēm, maestro ar savu spieķi iecienītajā maršrutā pa Zigfrīda Annas Meirovica bulvāri, Vaļņu ielu un Zirgu ielu turpina ik dienu mērot aptuveni kilometru lielo attālumu no sava dzīvokļa iepretim Latvijas Nacionālajam teātrim līdz Latvijas Radio mājai Doma laukumā: "Dabīgi, ka eju. Nevajag mani par ātru norakstīt! Uz Radio māju ar savu spieķi dodos gandrīz katru dienu. Un atpakaļ uz mājām arī."

Novēlam Maestro vēl daudz spraunu dzīves gadu un radošu piedzīvojumu, un veselību, veselību, veselību!