Kas šobrīd nepieciešams visvairāk? “Tavi draugi” dibinātājs Noviks par ziedojumiem Ukrainai
Inese Vaikule un Ulvis Noviks.
Slavenības
2024. gada 10. janvāris, 17:16

Kas šobrīd nepieciešams visvairāk? “Tavi draugi” dibinātājs Noviks par ziedojumiem Ukrainai

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, biedrības “Tavi draugi” dibinātājs Ulvis Noviks pastāsta par to, kas šobrīd Ukrainas sabiedrībai ir visvairāk nepieciešams ziedojumos. “Skan varbūt banāli, varbūt daudziem liekas – cik tad ilgi var reaģēt uz esošo situāciju, bet tas to pieprasa – šie kara apstākļi to pieprasa,” skaidro Noviks.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Noviks, kura dibinātā biedrība šobrīd palīdz ne tikai Ukrainai, bet arī neskaitāmām Latvijas ģimenēm, cilvēkiem sirmā vecumā un dažādās nelaimēs nokļuvušajiem, stāsta: “Mēs aptuveni jau rēķināmies, plānojam, ko tad varētu vajadzēt un kas būtu tās nepieciešamās lietas, bet, protams, ka mēs reaģējam tāpat pēc konkrētās situācijas, jo, iespējams, ka kāda no pozīcijām, par kuru mēs plānojam, ukraiņi jau ir sagatavojušies.”

Viņš turpina: “Rezerves regulāri mēdz beigties un skan varbūt banāli, varbūt daudziem liekas – cik tad ilgi var reaģēt uz esošo situāciju, bet tas to pieprasa – šie kara apstākļi to pieprasa.” Gan biedrība, gan arī ziedotāji šobrīd domā par akutālo – tagad ir auksts un nepieciešamas aukstam laikam paredzētās lietas, piemēram, dažādākās apkures sistēmas, sildītāji, arī siltie guļammaisi, ko izmanto karavīri ierakumos.

“Viņi dzīvo tur tiešām ierakumos, dubļos, un guļammaisi, ar kuriem viņi spēj tur uzturēties, ir visu laiku nepieciešami,” skaidro Noviks. Tāpat pie šā brīža vajadzīgajām lietām ukraiņiem var pievienot siltās drēbes un dažādus sildelementus, kas karavīriem palīdz uzturēt siltumu. Noderēs arī elektriskie sildītāji, kā arī malkas krāsniņas un citas aktuālas lietas aukstajā ziemas periodā.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.