Virga atkal slimnīcā
Aizvadītajā vasarā ar sirsnīgu akustisko koncertu Ainars Virga prezentēja savu albumu “Dziesmas par dziesmu un mīlestību”. Diemžēl pēc “Zelta mikrofons 2015” balvas par šo albumu viņš slimības dēļ ierasties nevarēja.
Slavenības
2015. gada 25. februāris, 10:14

Virga atkal slimnīcā

Jauns.lv

Mūziķim Ainaram Virgam vakar vajadzēja kāpt uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, lai saņemtu Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons 2014” kategorijā “Labākais metāla un rock albums”. Taču viņa vietā pēc balvas ieradās producents Guntars Račs.

Viņš paziņoja, ka Ainars Virga atrodas slimnīcā. Račs pat nosauca iemeslu – proti, liepājnieki beidzot uzzinājuši, ka Virga "Līvu” hitu “Dzimtā valoda” 1986. gada dziesmu aptaujā “Mikrofons” dziedājis uz pilnas fonogrammas. Protams, tas bija Rača joks, un tieši šādi viņš jokoja visticamāk tāpēc, ka Račam joprojām kremt pārmetumi, kādi pār viņu vēlās pēc konkursa “Supernova 2015” fināla, kurā viņš “bet bet” jauno dziesmu izpildīja, dziedot “zem fonogrammas”.

Bet Ainars Virga patiešām atkal nokļuvis slimnīcā, un tam iemesls nav fanu atriebība, bet gan, viņa dzīvesveids. To varēja nojaust pēc Guntara Rača runas: “Ainars patiešām ir slimnīcā. Mēs Tev novēlām veselību, izturību, mēs Tevi gaidām atpakaļ uz skatuves.  Es domāju, ka visi zālē esošie saprot, par ko es runāju. Turēsim īkšķus par Ainaru. Viņš atgriezīsies pie mums normālā… Ainar, mēs Tevi mīlam!”

Nav noslēpums, ka populārais rokmūziķis pēdējos gados ieslīdzis pamatīgā atkarībā no alkohola. Ainaram Virgam ik palaikam izdodas saudzēt veselību, taču šie skaidrības brīži, diemžēl, atkal un atkal pārtrūkst. Ainars arī jau vairākkārt pabijis slimnīcā, piemēram, 2011. gada rudenī, kad, kā toreiz runā, viņš pat no tās aizbēdzis. Pēc tam viņš ilgu laiku no alkohola atturējās, sāka strādāt pie jauniem muzikāliem projektiem un albuma, taču jau pēc gada viņa dzīve iegāja “vecajās sliedēs”. Tā, piemēram, 2013. gada vasaras beigās, kad Dzintaru koncertzālē notika visu paaudžu “Līvu” lielkoncerts, kurā tika vākti līdzekļi Jāņa Groduma piemineklim, Ainars Virga uz skatuves uzkāpt nespēja – viņš, pamatīgi saguris, gulēja turpat netālu automašīnā. Arī pirms dažām nedēļām Ainars Virga bija pamatīgā kunga prātā – viņš bija ieradies Rīgā uz Guntara Rača 50 gadu jubilejas koncerta himnas “Tikai tā” ierakstiem, bet vakarā “Arēnā Rīga” producentes Žaklīnas Cinovskas kompānijā apmeklēja “Rīgas Dinamo” hokeja spēli. Un nevarēja nepamanīt, cik ļoti mūziķis atkal bija piedzēries.

Kasjauns.lv novēl Ainara Virgam atgūt veselību!


Kasjauns.lv/Foto: no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva