Pirmizrādi piedzīvo Hermaņa iestudējums "Kurlmēmo zeme"

Jaunajā Rīgas teātrī šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvoja režisora Alvja Hermaņa izrāde "Kurlmēmo zeme" ar Čulpanu Hamatovu un Kristīni Krūzi galvenajās ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. novembris, 00:18

FOTO: pirmizrādi piedzīvo Hermaņa iestudējums "Kurlmēmo zeme"

Jauns.lv/LETA

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvoja režisora Alvja Hermaņa izrāde "Kurlmēmo zeme" ar Čulpanu Hamatovu un Kristīni Krūzi galvenajās lomās, informēja JRT pārstāve Inga Liepiņa.

Viņa norāda, ka JRT 2017.gadā pameta vēsturiskās telpas Lāčplēša ielā un sāka teātra sezonu bijušā Tabakas fabrikā Miera ielā. Ir pagājuši vairāk nekā septiņi gadi, piedzīvotas vairāk nekā 40 pirmizrādes.

Pēc Liepiņas paustā, iespējams, ka 2023.gada nogalē "trimdas gadi" noslēgsies ar JRT mākslinieciskā vadītāja Hermaņa jauniestudējumu "Kurlmēmo zeme". Iestudējums ir trilleris par cilvēku, kurš grib būt "labs ļaunā pasaulē", un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā.

Izrādes komandā darbojas kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Lomas iestudējumā atveidos Hamatova, Krūze, Gundars Āboliņš, Toms Harjo.