foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pašmāju ātro kredītu miljonārs Aigars Kesenfelds ar sievu sadala mantu
Linda un Aigars Kesenfeldi.
Slavenības
2023. gada 11. oktobris, 06:22

Pašmāju ātro kredītu miljonārs Aigars Kesenfelds ar sievu sadala mantu

Žurnāls "Kas Jauns"

Septembra beigās līgumu par visas mantas šķirtību ar sievu Lindu noslēdzis viens no pašmāju bagātākajiem cilvēkiem Aigars Kesenfelds, tā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Aigars un Linda apprecējās 2014. gada vasarā Liepājā, un nu – mazliet vairāk nekā deviņus gadus vēlāk – izlēmuši noslēgt laulāto mantisko attiecību līgumu.

Tagad viņiem ir visas mantas šķirtība, un līgums paredz: “laulības laikā pirkuma, dāvinājuma, mantojuma vai kādā citādā veidā iegūta manta ir tā laulātā šķirtā manta, uz kura vārda tā ir reģistrēta nekustamās un kustamās mantas uzskaites reģistros, bet gadījumā, ja manta nav pakļauta reģistrācijai, tad tā ir tā laulātā šķirtā manta, kura nekustamajā īpašumā tā atrodas. Līgums attiecas uz mantu, kas ir iegūta līdz šā līguma noslēgšanai, kā arī mantu, kas tiks iegūta pēc līguma noslēgšanas.”

Aigars Kesenfelds beidzamajos gados tiek uzskatīts par vienu no, ja ne pašu turīgāko Latvijas uzņēmēju. Par Kesenfelda aktivitāti uzņēmējdarbībā liecina "Lursoft" dati – viņš ir patiesais labuma guvējs nu jau 130 firmās!

Kopā ar tēvu Ivaru un sievu Lindu viņam pieder SIA "L24 Finance", kas pērn strādājusi ar 5,25 miljonu peļņu. Aigaram vienam pašam pieder SIA "Alppes Capital", kam pērn bijusi 11,5 miljonu peļņa un šobrīd ir daļas 14 citos uzņēmumos, piemēram, "Wash and Drive" automazgātavu tīklā.

Savukārt "Sun Finance Group", kam nupat bija ķibeles Āzijā (Vjetnamā par naudas aizdošanu uz milzīgiem procentiem tika aizturēts kompānijas pārstāvis Aigars Plivčs), finansiālie dati liecina – 2021. gadā strādāts ar 11 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 2,8 miljonu eiro peļņu. Tāpat šai firmai pieder tādi uzņēmumi kā AS "Sun Finance Latin America", AS "Sun Finance Central Asia", AS "Sun Finance Scandinavia". Šo triju uzņēmumu peļņa arī mērāma simtos tūkstošu.

Par savu dzīvi un nākotnes plāniem Aigars Kesenfelds, vēl nesasniedzis ceturtdaļgadsimta jubileju, 2008. gadā sniedza ļoti atklātu interviju žurnālam "Pastaiga". Jau toreiz runāja, ka Aigars ir tikpat bagāts kā viņa tēvs, taču uzņēmējs pats to spriest neņēmās. “Nav bijis aktuāli to noskaidrot, jo neko nopietnu no mūsu uzņēmumu aktīviem līdz šim neesam pārdevuši. Biznesa vērtību reāli vispār var noteikt tikai pēc notikuša darījuma, kad esi to pārdevis un tavā kontā ir palicis sausais atlikums. Tāpēc visi miljonāru saraksti un to virknēšana ir viena vienīga spekulācija par tēmu,” bilda uzņēmējs.

“Pazīstu vairākus cilvēkus, kuri nav miljonāru sarakstā, lai gan viņiem tur vajadzētu būt. Tāpat ir daudzi, kuru vārdi tur pieminēti pat pirmajā simtniekā, tomēr pēc savstarpējās sadarbības ir nācies secināt, ka viņu turīgums īsti nav tāds, kā radies priekšstats no sarakstiem. Kopumā ņemot, mani nauda vairāk interesē filozofiskā līmenī, nevis kā precīzs cipars ar santīmiem aiz komata.”

“Ja runājam par ikdienas izdevumiem, varu teikt, ka jūtos ļoti komfortabli, bet bez tiem man faktiski nav brīvās naudas. Tā kā esmu jauns, jaunības maksimālismam ir zināma ietekme, un visu naudu un peļņu par 99 % reinvestēju atpakaļ biznesā, jo, tā kā man tuvāka ir matemātika, ticu salikto procentu brīnumam. Mana pārliecība ir, ka daudz brīvas naudas liecina par izdomas un ideju trūkumu, tāpēc daudz labāk jūtos, kad kontā ir maz naudas, nevis daudz, jo naudai ir jāstrādā tavā labā,” tādi bija Kesenfelda uzskati.

“Man gribas iekšēju komfortu un sāta sajūtu. Un ar to ir tā – jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt un vēl vairāk gribas sasniegt. Daudzi, manuprāt, nenovērtē to prieku un emocijas, kas rodas biznesā. Tur ir gan drāma, gan komēdija, gan trilleris, gan emocijas. Tajā pašā laikā mani daudz vairāk interesē rezultāts, nevis process, jo esmu izteikti uz rezultātu orientēts cilvēks. Process mani interesē tikai biznesa idejas vai risinājuma izstrādes radīšanas sākumā. Piemēram, nekustamo īpašumu bizness pēc savas būtības ir ļoti vienkāršs un garlaicīgs. Visa tā spēle notiek, operējot ar trim vai četriem lielumiem. Simple is beautiful – bet tāpēc jau arī visi ar to nodarbojas, ka tas ir ļoti vienkārši. Paralēli gribas kaut ko interesantāku, daudzveidīgāku.” Un Kesenfelds nenoliedza, ka ģimenes biznesa pieredze un rocība devusi savus plusus. “Lielākā priekšrocība ir tā, ka man bija iespēja dzirdēt šīs biznesa sarunas. Tā ir milzu pieredze un lielākais pluss. Nevar noliegt, ka biznesa starta pozīcijās man bija daudz priekšrocību, jo bija starta kapitāls un lietderīgi biznesa kontakti. Taču ilgtermiņā tāpat viss no paša ir atkarīgs,” bilda uzņēmējs, kuru pat neoficiāli mēdz dēvēt par to cilvēku, kuru jau nu gan ja ne tagad, tad pavisam drīz varēs sākt saukt par pašmāju miljardieri.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!