foto: BACKGRID/ Vida Press
Kāpēc princesei Ketrīnai nebija atļauts paziņot par prinča Džordža piedzimšanu pat vecākiem?
Princis Džordžs.
Slavenības
2023. gada 5. oktobris, 06:25

Kāpēc princesei Ketrīnai nebija atļauts paziņot par prinča Džordža piedzimšanu pat vecākiem?

Jauns.lv

Lielbritānijas troņmantniekam jau ir 10 gadu. Princis Džordžs dzimis 2013. gada 22. jūlijā, viņš ir prinča Viljama un Keitas Midltones pirmais bērns.

Princis piedzima Svētās Marijas slimnīcā Londonā – turpat, kur princese Diāna laida pasaulē prinčus Viljamu un Hariju attiecīgi 1982. un 1984. gadā. Hercogieni Ketrīnu slimnīcā nogādāja 2013. gada 22. jūlija rītā plkst. 5.30. Puisēns piedzima plkst.16.24 pēc vietējā laika.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar pirmdzimto atstāj slimnīcu

gallery icon

Princis Viljams bija sievai līdzās dzemdībās. Tās pieņēma bijušie un esošie karaliskās ģimenes ginekologi – Markuss Sečels, Alans Fartings un Gajs Torps-Bīstons.

Par godu mantinieka piedzimšanai debesīs virs Haidparka un Tauera tika raidīta 41 salūta zalve. Jaundzimušais kļuva pazīstams kā Kembridžas princis, jo viņa tēvam tolaik bija Kembridžas hercoga tituls.

foto: CAMERA PRESS/ROTA/Millie Pilking
Princis Džordžs 10. dzimšanas dienā 2023. gada jūlijā.

Saskaņā ar karalisko protokolu neviens nevarēja uzzināt par nākamā mantinieka piedzimšanu, pirms nebija paziņojis toreizējam monarham.

Tāpēc Keitai un Viljamam sākumā Džordža piedzimšana bija jātur noslēpumā. Jaunā māmiņa nedrīkstēja pastāstīt priecīgo jaunumu pat saviem vecākiem un tuvākajiem draugiem. Tikai pēc tam, kad Elizabete II tika informēta par viņas mazmazdēla piedzimšanu, ziņu drīkstēja atslepenot, raksta izdevums “Express”.

Princis Džordžs un karaliene Elizabete II

gallery icon

Princis Viljams bija tas, kurš saviļņojošo vēsti paziņoja vecmāmiņai. Tāpat saskaņā ar protokolu vecākiem bija jāsaņem karalienes piekrišana par mazuļa iecerētā vārda izvēli. Šī iemesla dēļ jaunie vecāki pāris dienas neatklāja, kā nosaukuši savu dēlu.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar vecākajiem bērniem vēro Vimbldonas tenisa čempionātu 2023. gada jūlijā

gallery icon

Princis Džordžs šobrīd ir otrais rindā uz Lielbritānijas troni. Viņš iegūs tiesības ieņemt troni, ja pārdzīvos savu vectēvu karali Čārlzu III un tēvu princi Viljamu. Džordža vecākais bērns būs nākamais rindā uz troni. Ja viņam bērnu nebūs, troni pēc Džordža mantos viņa māsa princese Šarlote un pēc tam attiecīgi viņas bērni, bet pēc tam pastarītis princis Luiss. Tikai pēc viņiem rindā uz troni ir Džordža onkulis princis Harijs un viņa bērni Ārčijs un Lilibeta.

Karalis Čārlzs III ar mazdēlu princi Džordžu

gallery icon

Jau pirms prinča Džordža piedzimšanas laikraksts “The Washington Post” viņu nodēvēja par “pasaulē slavenāko mazuli”.

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu.

gallery icon

Velsas princis un princese ar visiem trim bērniem apmeklē Lieldienu dievkalpojumu Vindzorā 2023. gadā

gallery icon

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem Džordžu un Šarloti karalienes Elizabetes II bērēs

gallery icon