foto: Publicitātes foto
FOTO: Rēzeknē ar sirsnīgu koncertu atceras Latgales rūžeņu - Aiju Rimšu
Aija Rimša jau vairākus gadus muzicē zem citām debesīm - daudzu iemīļotā dziedātāja mūžībā devās 2005. gadā.
Slavenības
2023. gada 4. oktobris, 09:57

FOTO: Rēzeknē ar sirsnīgu koncertu atceras Latgales rūžeņu - Aiju Rimšu

Jauns.lv

Latgales vēstniecībā "Gors" ar skatītāju līdzdziedāšanu sirsnīgā gaisotnē izskanējis Aijas Rimšas - Latgales rūžeņas - piemiņas koncerts "Zem citām debesīm". Zem citām debesīm jau vairākus gadus muzicē arī Aija - daudzu iemīļotā dziedātāja mūžībā devās 2005. gadā.

Populārās Latgales dziedātājas Aijas Rimšas (1967-2005) piemiņas koncerts Rēzeknē 2023. gada rudenī

gallery icon

Koncerts Rēzeknē notika pagājušās nedēļas nogalē - 29. un 30.septembrī, un biļetes uz to tika pilnībā izpārdotas jau nedēļu pirms muzikālā notikuma. Koncertā uz skatuves kāpa arī Aijas mamma, kura teica lielu paldies visiem koncerta dalībniekiem un rīkotājiem. Klausītāji dziedāja līdzi gan Aijas dziesmām, gan latgaliešu tautasdziesmām.

Šo programmu būs iespējams dzirdēt arī Rīgā - 7.oktobrī plkst.12 VEF Kultūras pilī. Arī šajā koncertā piedalīsies Aijas dēls, mūziķi Guntra Kuzmina un Rēzeknes bērnu vokālā studija "Skonai", Ēriks Gruzniņš, Raitis Treijs («Zeļļi»), Normunds Liepiņš, Juris Ostrovskis («Patrioti.lg»), Gints Ločmelis («Gints un Es»), Andris Šīrants un Agnese Šīrante («Vēja runa»), Gita Dukaļska («Starpbrīdis»), grupa «Bruģis», Andris Eriņš, «Dricānu dominante» u.c. viesi, kā arī pavadošā grupa: Ingars Viļums (bass), Andris Buiķis (bungas), Juris Skrajāns (ģitāra), Sandris Sproģis (taustiņi).

Pateicoties klausītāju lielajai atsaucībai, arī nākamgad 2024.gada 28.septembrī Latgales "Gorā" notiks Aijas Rimšas piemiņas koncerts «Kā tauriņi gaismā», uz kuru biļetes jau pieejamas www.bilesuparadize.lv