foto: Publicitātes foto
Ar Latvijas kantri grandu "Sestā jūdze" piedalīšanos notiks Mazjūras svētki “Iebrien manā saulrietā”
Leģenda vēstī - "Sestā jūdze" jaunu albumu izdod, tiklīdz nodilst kārtējie džinsi.
Mūzika
2023. gada 2. jūnijs, 13:16

Ar Latvijas kantri grandu "Sestā jūdze" piedalīšanos notiks Mazjūras svētki “Iebrien manā saulrietā”

Jauns.lv

10. jūnijā Bērzciemā ar grupas “Sestā jūdze” piedalīšanos notiks Mazjūras zvejnieku cerību un mīlestības svētki “Iebrien manā saulrietā”. Šis būs jau otrais Mazjūras festivāls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par godu pasākumam grupa ir sagatavojusi arī jaunu albumu “Latvieši” ar desmit pilnīgi nedzirdētām dziesmām, kurās ierastais “kantriskums”, romantiskā smeldze un melodiskums papildināti ar patriotiskiem piesitieniem un interesantām skaņu niansēm.

Lai gan leģenda vēstī, ka Latvijas titulētākā kantri mūzikas grupa jaunu albumu izdod, tiklīdz nodilst kārtējie džinsi, “Latvieši” būs “Sestās jūdzes” trešais albums nepilnu divu gadu laikā. Vai džinsi būtu kļuvuši neizturīgāki vai arī mainījusies leģenda?

“To jau katrs būs pamanījis, ka daži aizvadītie gadi ir bijuši pārpilni dažādiem neredzētiem notikumiem un satricinājumiem, kas daudziem ir sagriezuši ikdienu kājām gaisā un likuši uzdot sev pa kādam pasaulīgam jautājumam, paraudzīties uz visu no cita skatupunkta. Tā nu ir sanācis, ka šajā laikā mums ir sakrājies vairāk sakāmā, un domāju, ka savu vēstījumu klausītājiem arī veiksmīgi nodosim,” pāris ražīgos gadus īsi raksturo grupas dziedātājs un dziesmu autors Agris Gedrovičs.

Pirms galveno mākslinieku kāpšanas uz skatuves publiku iesildīs Eddie Dove Band, uzlecošā latviešu kantrimūzikas zvaigzne Edvards Strazdiņš u.c.

Šogad Mazjūras zvejnieku cerību un mīlestības svētkus vadīs atraktīvais Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs. Apmeklētāji tiek aicināti ģērbties country&western stilā un ļauties kantrimūzikas burvībai, metoties jautrās dejās vai pievienojoties līnijdejotāju pulkam. Netālu no pasākuma vietas tiks izveidota arī telšu pilsētiņa. 

foto: Publicitātes foto