foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Vaikule: "Esmu pret strīdiem starp krievvalodīgajiem un latviešiem pie mums Latvijā"
Laima Vaikule.
Slavenības
2023. gada 12. maijs, 19:07

Vaikule: "Esmu pret strīdiem starp krievvalodīgajiem un latviešiem pie mums Latvijā"

Jauns.lv

Laima Vaikule 11. maijā atkal sarunājās ar "YouTube" kanāla "I Gryanul Grem" vadītāju Vadimu Radionovu, kur cita starpā komentēja savu domu, ka padomju pieminekļi jānojauc, kā arī kārtējo reizi skaidroja, kāpēc turpina runāt krieviski.

Laima Vaikule ir neizpratnē - kāpēc daudzi nesaprot viņas izteikumus? Dziedātāja norādīja, ka neiestājas pret Krieviju vai krieviem - viņa ir pret karu.

"Viņi nesaprot, ko es saku. Nedrīkst nogalināt. Runa nav par tautībām, es taču krieviski runāju speciāli, es varu runāt latviski, varu ne tik labi runāt angliski, bet es runāju krieviski tāpēc, lai cilvēki mani saprastu. Neesmu pret krieviem, Krieviju, esmu pret agresiju un karu. Viņi nesaprata, kāpēc es esmu par to, ka nojauc pieminekli pie mums. Ne jau tāpēc, ka es būtu pret to cilvēku piemiņu, kuri atdeva savas dzīvības, es esmu pret strīdiem starp krievvalodīgajiem un latviešiem pie mums Latvijā, es gribu dzīvot mierā. Kāpēc tas ir slikti? Kāpēc to nesaprot? Es nezinu, kā vienkāršāk vārdus atrast," sacīja Vaikule.

Viņa arī piebilda, ka ir pret militārajām parādēm. "Cik skaisti 8. maijā cilvēki piemin šajā briesmīgajā karā kritušos. Es esmu par to, lai mēs atcerētos, kas notika 41. gada kara laikā. Manā ģimenē nekad nav svinējuši 9. maiju, manam tētim ir ļoti daudz ordeņu, bet viņš man stāstīja, kā šajā dienā viņš bijis dežūrpavārs, viņš gatavojis ēdienu un vedis uz kaujas lauku. Viņš tur ieradās ar ēdienu, bet tur visi cilvēki bija nosaluši un dažādās pozās. Viņš teica, ka toreiz pieskāries savai galvai un mati bijuši stāvus. Kā var šo stāstu pavadījumā dejot, priecāties? Labi, uzvarējām, bet tas nekādā ziņā nav prieks," stāstā dalījās Laima, skaidrojot, kāpēc domā citādi nekā komentētāji.

Ar unikālu koncertu Rīgā uzstājusies Laima Vaikule

Ar unikālu koncertu uzstājās Laima Vaikule, sniedzot muzikālu baudījumu un izsmalcinātu šovu. Savā oficiālajā Instagram kontā pati māksliniece raksta - ...

gallery icon

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

gallery icon