Slavenības
2023. gada 26. aprīlis, 21:06

Čārlzs III, nospiežot lielu rozā pogu, atklāj Eirovīzijas skatuvi

Jauns.lv/LETA

Lielbritānijas karalis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre Kamilla trešdien, 26. aprīlī, viesojoties Eirovīzijas norises vietā Anglijas ziemeļu pilsētā Liverpūlē, atklāja skatuvi 2023. gada dziesmu konkursam.

Čārlzs un karaļa konsorte Kamilla, kuru kronēšana notiks dažas dienas pirms dziesmu konkursa, tikās arī ar Lielbritānijas dalībnieci Meju Mulleri un piedalījās televīzijas bērnu izklaides šova “Blue Peter” ierakstā. "Mēs ar lielu interesi vērosim jūs," karalis teica Mullerei.

Liverpūle gatavojas rīkot sacensības pagājušā gada uzvarētājas Ukrainas vietā, tā kā karadarbības dēļ tā nevar rīkot sacensības Kijevā. Lielbritānija pagājušajā gadā dziesmu konkursā ieņēma 2. vietu.

Čārlzs III atklāj Eirovīzijas skatuvi

Lielbritānijas karalis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre Kamilla trešdien, 26. aprīlī, viesojoties Eirovīzijas norises vietā Anglijas ziemeļu pilsētā Liverpūlē, atklāja skatuvi ...

gallery icon

Pēc laika atskaites Čārlzs un Kamilla atklāja sacensību skatuvi, nospiežot lielu rozā pogu, kas aizsāka krāsainu deju skatuves gaismu sēriju un pulsējošu ritmu.

Nākamajā mēnesī visā Lielbritānijā notiks vairākas svinības ar Čārlza kronēšanas ceremoniju Vestminsteras abatijā 6. maijā, un koncertu nākamajā dienā Vindzoras pilī.

Februārī Lielbritānijas valdība paziņoja, ka tā 3000 biļešu uz Eirovīzijas dziesmu konkursu ziedos ukraiņu bēģļiem, un piešķirs 10 miljonus mārciņu finansējumu, lai palīdzētu rīkot šo konkursu.

Dziesmu konkurss notiks laikā no 9. līdz 13. maijam.