Trakā pasaule
2023. gada 25. aprīlis, 19:00

VIDEO: alnis ielaužas kinoteātrī un apēd popkornu

Jauns.lv

Neparasts notikums norisinājās Aļaskā, kad alnis apciemoja Kenai pilsētas kinoteātri, taču filmas vietā lielais dzīvnieks koncentrējās tikai uz vienu - popkornu.

"Mūsu popkorns viņu ievilināja," sacīja Kenai pilsētas kinoteātra ģenerāldirektors Rikijs Bleks. "Viņš bija diezgan koncentrējies uz to. Man šķiet, ka viņam bija apnicis ēst mizu ziemai," teica Bleiks. 

Alnis kinoteātrī ieradās ap plkst. 21 pēc vietējā laika, un tajā uzturējās apmēram piecas minūtes. 

Novērošanas video redzams, kā alnis ošņājas ap gardumu stendu līdz aiziet līdz sev vēlamajam našķim - popkornam.

"Šajā gadalaikā durvis tiek atvērtas diezgan bieži, jo ārā ir tik jauki, un jūs vēlaties ielaist daļu no šī svaigā gaisa," sacīja Bleiks, piebilstot, ka viņš ir jauniņais šajā pilsētā, tāpēc tas bija īpaši satraucoši un patīkami sastapt alni. Sevišķi tādēļ, ka viņš esot sajūsmā par šiem dzīvniekiem. 

Vidējais aļņa augstums skaustā ir 1,8—2,1 m. Tēviņa svars ir 380—720 kg, mātītes 270–360 kg. Vislielākais alnis ir Aļaskas aļņu pasuga (A. a. gigas), kas skaustā ir augstāks par 2,1 metru, ragu platums ir 1,8 m un tā vidējais svars 634 kg tēviņiem un 478 kg mātītēm. 

Alnis ir otrais lielākais sauszemes dzīvnieks Ziemeļamerikā un Eiropā, atpaliekot augumā tikai no sumbra. Alņa augstumu skaustā nodrošina tā ļoti garās kājas, īpaši garas ir priekškājas.