Princim Harijam un daļai sabiedrības jauns šoks par pils paziņojumu attiecībā uz Kamillu
foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karalis Čārlzs III ar sievu karalieni konsorti Kamillu.
Slavenības
2023. gada 5. aprīlī, 17:22

Princim Harijam un daļai sabiedrības jauns šoks par pils paziņojumu attiecībā uz Kamillu

Jauns.lv

Karaļa Čārlza III sieva karaliene konsorte Kamilla oficiāli pasludināta par karalieni britu karaliskās ģimenes jaunākajā paziņojumā, kas izplatīts mēnesi pirms kronēšanas.

Princim Harijam un daļai sabiedrības jauns šoks pa...

Bakingemas pils jaunākais paziņojums nācis kā jauns trieciens princim Harijam, kurš nesen savā grāmatā “Spare” (“Rezervists”) kritizējis ne tikai tēvu un brāli, bet arī Kamillu.

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

Harijam vēl nav apstiprinājis, vai viņš kopā ar sievu Meganu Mārklu 6. maijā apmeklēs karaļa Čārlza kronēšanu Londonā.

Tā dēvētajā nozīmīgajā karaļnama paziņojumā Bakingemas pils apstiprinājusi – karaliene konsorte turpmāk būs pazīstama kā karaliene Kamilla.

Šis paziņojums izplatīts kopā ar jaunāko karaļa un viņa sievas portretu.

Pils publiskojusi arī oficiālu kronēšanas ielūgumu, kurā Kamilla nosaukta par karalieni.

Bakingemas pils paziņojusi arī sīkāku informāciju par goda pāžiem kronēšanas ceremonijā: deviņus gadus vecais princis Džordžs būs viens no četriem pāžiem, kurš nesīs vectēva apmetni.

Karalienei konsortei kronēšanas ceremonijā asistēs trīs viņas vīriešu dzimuma mazbērni – Fredijs Pārkers Boulzs, Guss un Luiss Lopesi, kā arī Kamillas māsas Anabellas Eliotas mazdēls Arturs Eliots.

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni.

Atgādināsim, ka nelaiķes karalienes Elizabetes II vēlēšanās bija, lai Čārlza sieva, dēlam kļūstot par karali, iemantotu karalienes konsortes titulu, nevis kļūtu par karalieni Kamillu. 2005. gadā Čārlzs to mātei apsolīja, pretī saņemot monarha atļauju laulāties ar Kamillu Pārkeri-Boulzu. Jau daudzus gadus klīda runas, ka pēc mātes nāves Čārlzs šo solījumu varētu veikli apiet, jo viss liecinot par to, ka viņš vēlas, lai sieva būtu karaliene.

Karali Čārlzu vizītes laikā Jorkā protestētājs apmētā ar olām

Šis jautājums par to, kādu titulu pēc Čārlza kāpšanas tronī iegūs Kamilla, bija aktualizējies jau 2020. gada pavasarī. Tolaik par Kornvolas hercogieni dēvētā Kamilla ar savu vēstījumu centās nomierināt daļu satraukto britu prātu, proti, ka viņa nākotnē netīkojot pēc karalienes titula. “Kad viņas vīrs princis Čārlzs kāps Lielbritānijas tronī, Kamilla nebūs jādēvē par karalieni,” vēstīja ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

Kāpēc Klārensa nams (Čārlza un Kamillas bijusī oficiālā rezidence Londonā) tieši tobrīd vēlējās nākt klajā ar šādu paziņojumu, nav zināms, taču pārstāvis izdevumam “Daily Star” pirms trīs gadiem apliecināja: “Hercogiene vēlas būt zināma kā princese konsorte pēc tam, kad princis kāps tronī.”

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla kāzu dienā 2005. gada 8. aprīlī.

Princis Čārlzs un Kamilla kāzu dienā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla kāzu dienā 2005. gada 8. aprīlī.

Pērn, svinot savas valdīšanas 70. gadadienu, karaliene Elizabete II personīgi izplatīja paziņojumu, ka vēlas, lai Kamilla kļūtu par “karalieni konsorti”, kad pienāks šīs brīdis. Princeses titulu viņa bija nomainījusi pret augstāku, taču no vārda konsorte uzrunā neatteicās.

Karaliene ar Kamillu brauc vienā karietē

Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. ...