Trakā pasaule
2023. gada 31. marts, 11:06

Ščecinā neļauj nolaupīt savu slavenību — resno runci Gaceku

Jauns.lv

Polijas pilsēta Ščecina gandrīz pazaudēja vienu no saviem galvenajiem tūrisma objektiem, omulīgo runci Gaceku, kuru kāda sieviete mēģinājusi nolaupīt. Par laimi, runcim izdevās aizbēgt un paslēpties zem automašīnas, vēsta “Daily Mail”.

Ļaunprāte, kura mēģināja nozagt Gaceku (ekrānuzņēmums)

Novērošanas kamerā tika nofilmēta kāda sieviete, kura mēģināja piesavināties sešus gadus veco Gaceku. Pēc neveiksmes ļaunprāte iesēdās taksometrā. Ļaudis, kuri uzņēmušies šefību pār Gaceku, paziņoja, ka sievietes aktivitātes pamanīja kāds vērīgs cilvēks, un nolaupīšana tika novērsta. “Mēs kategoriski iesakām nemēģināt šādu rīcību. Gaceku uzmana novērošanas kameras un viņa cilvēku draugi, tādēļ ceram, ka vairs nemēģinās īstenot tik muļķīgas idejas,” paziņoja Gaceka aizstāvji.

Vietējās domes deputāts Patriks Jaskuļskis aicināja pilsētas mēru padarīt Gaceku par bezpajumtnieku kaķu sūtni. Atklātā vēstulē viņš aicina pievērst vairāk uzmanības pilsētas klaiņojošo kaķu liktenim.

Gaceks kļuva par slavenību, kad “Google” vietnē saņēma 5 ballu vērtējumu no tūristiem, kuri viņu iedēvējuši par "rokzvaigzni”, “pilsētas karali”, “pilsētas ikonu”, izpelnoties sajūsmas pilnus novērtējumus. Vietējie tirgoņi pat pārdod somas ar viņa attēlu.

Sākotnēji Gaceks tika nodēvēts par “Kašubskas karali” atbilstoši ielai, kurā viņš mitinās. Gaceka reitings pārsniedza tādus Ščecinas tradicionālos tūrisma objektus kā Filharmonija, Pomerānijas hercogu pils un Otrās pasaules kara laika pazemes tuneļu tīkls.

Savukārt pilsētas dzīvnieku patversme paudusi bažas par Gaceka lieko svaru, ko saista ar garāmgājēju un tūristu dāvātajiem našķiem. Speciālisti aicina labvēļus pārtraukt barot runci, bet kārumus likt īpaši paredzētajā groziņā, lai būtu iespējams kontrolēt viņa barības daudzumu.