foto: Geoff Robinson Photography/Shutterstock/ Vida Press
Princis Endrū nevēlas pārcelties uz Harijam piederējušo Frogmoras kotedžu, bet patreizējās mājās "jāpamet mitruma dēļ"
Princis Endrū.
Slavenības
2023. gada 3. marts, 20:10

Princis Endrū nevēlas pārcelties uz Harijam piederējušo Frogmoras kotedžu, bet patreizējās mājās "jāpamet mitruma dēļ"

Jauns.lv

Izskanējusi informācija, ka princim Endrū piedāvātas atslēgas no princim Harijam un Meganai Mārklai piederējušās Frogmoras kotedžas Vindzorā, jo mitruma problēmu dēļ viņš ir spiests pamest savu pasakaini lielo savrupnamu “Royal Lodge”, kur mitinājies beidzamos 20 gadus.

Britu karaļnamam tuvu stāvošas personas izteikušās, ka princis Endrū “nevēloties” pārcelties uz Frogmoras kotedžu un mēģinot rast jebkādu ieganstu, lai to nedarītu, taču nopietno mitruma problēmu dēļ tomēr būšot spiests pamest savu karaliski lielo īpašumu.

Grandiozajā muiža, kurā princis dzīvo, ir 31 guļamistaba, taču ēka ir vērienīgu remonta darbu priekšā.

Savrupnams "Royal Lodge", kurā 20 gadu dzīvo princis Endrū

gallery icon

Paredzams, ka darbi izmaksās miljonus. To skaitā būs gan jumta remonts, gan mitruma novēršanas darbi.

Jorkas hercogam princim Endrū piedāvāts pārcelties uz netālu esošo Frogmoras kotedžu – piecu guļamistabu īpašumu, kas līdz šim bija prinča Harija un Meganas Mārklas oficiālā rezidence Anglijā. Kā zināms, šonedēļ atklātībā nonākusi informācija, ka Lielbritānijas karalis Čārlzs III nolēmis to atsavināt jaunākajam dēlam un viņa sievai, lai gan savrupnams bija kāzu dāvana mazdēlam no nelaiķes karalienes Elizabetes II. Turklāt remonta darbos iztērēto britu nodokļu maksātāju naudu, 2,4 miljonu sterliņu mārciņu, Saseksas hercogi bija atmaksājuši atpakaļ no saviem ienākumiem.

Frogmoras kotedža Vindzorā, kuru Harijam un Meganai uz kāzām uzdāvināja karaliene

gallery icon

Skandālā ierautajam un no karalisko pienākumu pildīšanas atstādinātajam princim Endrū piedāvāts pārcelties uz ievērojami mazāku savrupnamu. Šobrīd viņš pats no saviem līdzekļiem nespētu apmaksāt remontdarbus, jo princim atņemts ikgadējais karaļnama finansējums, kas sastāda 250 000 sterliņu mārciņu.

Endrū jau vairāk nekā 20 gadus par savām mājām sauca Vindzorā esošo muižu “Royal Lodge”, tāpēc pārcelšanās uz netālu esošo Frogmoras kotedžu, kur savulaik labiekārtoti strādnieku apartamenti, ir kā pamatīgs kritiens.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Princis Endrū ar šķirto sievu Jorkas hercogieni Sāru Fērgusoni un abām meitām – princesi Eiženiju un princesi Beatrisi – pie savām mājām “Royal Lodge” 2005. gadā.

Tiek ziņots, ka dzīvošana “Royal Lodge” prasa ievērojami lielas uzturēšanas izmaksas.

Par “Royal Lodge” izmantošanu Endrū bija noslēgts nomas līgums uz 75 gadiem, turklāt tas stājās spēkā tikai pirms 20 gadiem – 2003. gadā.

Princis Endrū izjādē Vindzorā 2023. gada februārī

gallery icon

Pēc Karalienes Mātes nāves viņš pārņēma īpašumu un tiek lēsts, ka princis iztērējis 7,5 miljonus sterliņu mārciņu, lai to sakārtotu.

Taču beidzamajos gados pie ēkas uzturēšanas maz strādāts un tagad tai ir nepieciešams remonts, kas apgrūtinās visus plānotos darbus, ja Endrū tomēr vēlēsies palikt.

Karalienes Elizabetes II dēli Čārlzs un Endrū laiku lokos

gallery icon

Kāds anonīms avots laikrakstam “The Sun” izteicies: ““Royal Lodge” ir briesmīgā stāvoklī, un tas turpina pasliktināties. Kad Endrū ievācās, tika iztērēti miljoni, bet tas bija pirms 20 gadiem. Divus gadu desmitus tikpat kā neviens darbs nav veikts, un cilvēki ir šokā, kad tur viesojas.”

“Ēkā ir nopietnas problēmas ar mitrumu, kas ir jānovērš, un tas nav lēti šāda izmēra mājā. Savrupnamam arī nepieciešams jauns jumts.”

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon

“Endrū ne tikai nav finanšu, lai sakārtotu māju no nulles, bet arī remontdarbu laikā tajā nebūs iespējams dzīvot.”